Texas válhat a bitcoin bányászat egyik fellegvárává

Az amerikai szenátor a földgázzal való bitcoin bányászat előnyeiről beszélt.

A bitcoin bányászat mindig is a legfontosabb témák közé tartozik a kriptoközösségek körében. Annak ellenére, hogy  világ legelterjedtebb kriptovalutáját és annak energiazabáló bányászatát okolják sokan még a globális felmelegedésért is, az elmúlt hónapokban a kripto-közösség több befolyásos személye is ösztönözte a környezetbarát energiaerőforrások bitcoin bányászatra való felhasználását.

Ted Cruz texasi szenátor a Texasi Blokklánc Csúcstalálkozóján arról beszélt, hogy Texas állam bőséges energiát fektethetne bitcoin bányászatba. Ezenkívül kiemelte a bitcoin földgázzal történő bányászatának legfontosabb előnyeit is:

„Mi vagyunk a legnagyobb szélenergia-termelők az országban. Másfelől a földgáz tekintetében, hatalmas készletek állnak rendelkezésre. Úgy gondolom, hogy ez óriási lehetőség a bitcoin számára, hisz ez az energia kárba veszne.”

Az amerikai szenátor legfrissebb közleménye csaknem négy hónappal azután érkezett, hogy Francis Suarez Miami polgármestere bejelentette ötletét, miszerint a város villamosenergia költségeit csökkentené, megkönnyítve ezzel a bitcoin bányászatok tevékenységét. Suarez azt is hozzátette, hogy Miami tiszta energiát tud biztosítani a bitcoin bányászathoz. A város első embere bitcoin és ethereum tulajdonos, 2021. Júniusában a CNBC-nek adott interjúban beszélt arról, hogy 30 000 dollár értékben vásárolt bitcoint és 1500 dollár értékben ethereumot.

Bitcoin bányászat

Cruz szerint a bitcoin bányászata óriási lehetőség Texas számára:

„A bitcoin bányászat legnagyobb előnye, hogy internetelérhetőséggel bárki felhasználóvá válhat és profitálhat is ezekből a megújuló energiaforrásokból, oly módon, ami egyébként lehetetlen lenne. Úgy hiszem a következő öt évben nagymértékű megújulásokat fogunk tapasztalni ezen a téren.”

A bitcoin bányászat egyébként gyorsan helyreállt Kína, kriptovalutákkal szembeni tiltása óta, mely komoly zuhanást okozott a piacon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük