Egy metaverzum már mémcoinokat is vásárol

Közel három év telt el azóta, hogy a Metaverzum és ezzel együtt a The Sandbox elérte piaci csúcsát. A 2021-es NFT-őrület olyan szintre emelte a piacot, hogy a Facebook mögött álló vállalat is átkeresztelte magát Meta-ra, ezzel pedig belépett a Metaverzumba. Azóta több milliárd dollárnyi fejlesztést követően sem sikerült előrelépést elérni, viszont az egyik digitális valóságra és játékélményre építő vállalat életjeleket mutatott magáról.

A The Sandbox népszerű web3-as játékvállalat bejelentette, hogy több vezető mém-ihlette kriptovalutát is megvásárolnak annak érdekében, hogy új szintre emeljék a projektek nyújtotta élményt.

Mémcoinokat vásárol a The Sandbox

Egy közelmúltban közzétett blogbejegyzés szerint a The Sandbox, népszerű crypto-gaming vállalat több vezető mémcoinból is vásárolt annak érdekében, hogy bekapcsolódjanak ismét a Web3 ökoszisztémába, és a mémcoinok nyújtotta kreativitást új szintre emeljék. A csapat közlése szerint a birtokukban lévő kriptovalutákkal a jövőben lebilincselő kezdeményezéseket kívánnak véghez vinni annak érdekében, hogy a mémcoinokat a felhasználók szélesebb közösségével megismertethessék.

A PEPE, a SHIB, a MEME, a DOGE és a BONK mellett a DEGEN tickerrel ellátott kriptovaluták támogatásával a The Sandbox célja visszakerülni a Web3- és a kriptovaluta-ökoszisztémába, ahonnan az elmúlt két évben teljesen kiszorultak.

Visszatér a The Sandbox

A The Sandbox 2011-ben indult el, célja pedig a telefonos játékok fejlesztése volt. Felismerve a kriptovalutákban rejlő lehetőségeket, az Animoca Brands leányvállalatává válását követően a vállalat jelentős finanszírozást követően 2020-ban létrehozott egy Ethereum-alapú játékvilágot, mely a Minecraft-hoz hasonló. A kockajáték gerincéül az NFT-k és kriptovaluták szolgálnak, melyek lehetőséget teremtenek a felhasználók számára, hogy valós pénzre válthassák felszereléseiket.

A The Sandbox natív tokenje, a SAND a 2021-es NFT-őrület és Metaverzum-hype kapcsán vált a befektetők egyik kedvenc kriptovalutájává, ekkor a SAND árfolyama elérte a 7,2 dollárt is. A projekt piaci kapitalizációja ekkor elérte a 6,5 milliárd dollárt, mellyel az egyik legnagyobb crypto-gaming projekt volt a piacon.

A SAND kriptovaluta árfolyamának alakulása, forrás: CoinMarketCap

A 2022-es medvepiacon a SAND jelentős hanyatlásba kezdett, árfolyamát az FTX-botrány pecsételte meg végleg. A token árfolyama jelenleg 0,34 dollár, ugyanakkor a tavaszi felfutást leszámítva nem mutat sok életjelet. A mémcoinokkal való együttműködés talán változtathat ezen, és ismét elérheti az 1-2 dollár közötti tartományt.