Titokban kriptót bányásztak a varsói Legfelsőbb Bíróságon

Egy friss német hírből úgy tűnik, hogy nem csak Magyarországon fordul elő az, hogy állami szektorban dolgozók megpróbálnak a munkahelyükön kriptót bányászni. Nemrégiben a varsói Legfelsőbb Közigazgatási Bíróságon tettek meglepő felfedezést. A bíróság egyik dolgozója az egyik szellőzőaknában kriptovaluták bányászatára alkalmas berendezéseket talált.

Valószínűleg a karbantartók bányásztak kriptót a varsói Legfelsőbb Bíróságon

Épp karbantartás zajlott, ez vezetett a felfedezéshez, mert egyébként valószínűleg a szellőzőben senki nem kutakodott volna magától. A TVN24 hozta le először a hírt, az áramellátó rendszer közelében a szellőzőben és a burkolatok alatt rejtették el a gépeket. Még nem tudták azonosítani, hogy ki telepítette a gépeket, de a hatóságok nyomozást indítottak. Jelenleg azt valószínűsítik, hogy nem bírósági alkalmazott, hanem az épület karbantartásáért felelős cég alkalmazottai lehetnek a háttérben. Kettőt közülük meg is gyanúsítottak és a céggel felbontották azonnal a szerződést.

Azt sikerült megállapítani, hogy a gépek havi szinten több százezer forintnak megfelelő zloty áramot fogyasztottak. Az elemzés elkezdődött, hogy megállapítsák, mióta működtek a gépek és egyáltalán mennyi a teljes károkozás. Amennyiben vádat emelnek a gyanúsítottak ellen, áramlopás miatt kell felelniük. Legutóbb egyébként nemrég Nagymegyer kapcsán írhattunk ilyen illegális kriptobányászatról. Akkor illegálisan működtetett kriptobányász berendezésekre bukkantak Nagymegyeren a város tulajdonában álló rendelőintézet alagsorában.