Több jel is azt mutatja, hogy az Ethereum új árfolyam csúcs előtt áll

  • 9
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Már majdnem 600 dollárnál jár az ETH, az elmúlt napokban tapasztalt árfolyam mozgás és egy pár mutató azt jelzi, az Ethereum új árfolyam csúcs előtt áll a közeljövőben.

Több alkalommal is visszapattant az ETH a 600 dolláros ellenállásról, de a fundamentumok alapján a kriptopénz továbbra is erős alapokon áll, ami teret enged a további növekedésnek. Az egy hónappal ezelőtti árfolyamszinthez képest már most is 45%-os pluszban van az ETH, és bár lefelé korrigált a decemberi eleji árfolyam csúcshoz képest, még van remény a magasabb árfolyamra.

1. Növekednek az tőzsdékről kiutalt összegek

Több ok is állhat a tőzsdéről kiutalt ETH mögött, többek között staking, yield farming vagy hidegtárcákban való tárolás miatt utalják ki sokan az ether érméiket a váltóktól. Augusztus óta 4.3 millió ETH hagyta el a tőzsdéket, a folyamatos kiutalás november végén kis mértékben megtört, de még így is bőven negatív a váltók egyenlege.

ETHUSD net outflow

2. Normalizálódott a határidős ügyletek prémiuma

A hosszútávú határidős piacot rendszerint a professzionális kereskedők uralják, minél drágább egy határidős kontraktus a spot piachoz képest, annál inkább pozitív az árfolyam várakozás. A 3 havi határidős ügyletek 1.5%-al vagy még magasabb prémiummal voltak árazva a spot piaci árfolyam felett az elmúlt egy hónapban. Ez a prémium az utóbbi időben extra magas volt, de most visszacsökkent a normális – még mindig pozitív tartományba, ami hossztávon azt mutatja, további emelkedést várnak a befektetők.

ETH Futures premium

3. Növekvő kereskedési forgalom

A derivatív ügyletek mellett az alaptermék piacán felmerülő kereskedési volumen is jó indikátora annak, hogy mi várható a jövőben. Ha az ellenállást alacsony forgalom mellet töri át az árfolyam, az általában bizonytalan piaci hangulatot mutat. Most átlagos a kereskedési forgalom a piacon, azonban jól látszik, hogy amikor legutóbb megküzdött az ETH a 600 dolláros ellenállással, kiugróan magas volt a volumen, így egy következő ellenállás áttörési kísérletnél még van növekedési potenciál a forgalom tekintetében is most.

ETH volumen

4. Opciós put/call mutató

Az átlagos piaci hangulat jól kivehető az opció piaci forgalomból. A call (vételi) opciókat leginkább bika piaci árfolyam stratégiához használják, míg a put (eladási) opciók a medve típusú árfolyam várakozásokhoz jönnek jól. A jelenlegi 0.95-es put-call mutató azt jelenti, hogy jelenleg több call opció iránt van érdeklődés, mert nagyobb a nyitott vételi opciós ügyletek száma. Ez pedig még ha nem is a legerősebb, de mindenképpen jele az emelkedő árfolyam várakozásoknak.

Putcall ratio

 

Kövess minket Facebook, Instagram és Twitter oldalainkon, hogy mindenről percre pontosan értesülj.😉

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.