Több jel is azt mutatja, hogy az Ethereum új árfolyam csúcs előtt áll

Már majdnem 600 dollárnál jár az ETH, az elmúlt napokban tapasztalt árfolyam mozgás és egy pár mutató azt jelzi, az Ethereum új árfolyam csúcs előtt áll a közeljövőben.

Több alkalommal is visszapattant az ETH a 600 dolláros ellenállásról, de a fundamentumok alapján a kriptopénz továbbra is erős alapokon áll, ami teret enged a további növekedésnek. Az egy hónappal ezelőtti árfolyamszinthez képest már most is 45%-os pluszban van az ETH, és bár lefelé korrigált a decemberi eleji árfolyam csúcshoz képest, még van remény a magasabb árfolyamra.

1. Növekednek az tőzsdékről kiutalt összegek

Több ok is állhat a tőzsdéről kiutalt ETH mögött, többek között staking, yield farming vagy hidegtárcákban való tárolás miatt utalják ki sokan az ether érméiket a váltóktól. Augusztus óta 4.3 millió ETH hagyta el a tőzsdéket, a folyamatos kiutalás november végén kis mértékben megtört, de még így is bőven negatív a váltók egyenlege.

ETHUSD net outflow

2. Normalizálódott a határidős ügyletek prémiuma

A hosszútávú határidős piacot rendszerint a professzionális kereskedők uralják, minél drágább egy határidős kontraktus a spot piachoz képest, annál inkább pozitív az árfolyam várakozás. A 3 havi határidős ügyletek 1.5%-al vagy még magasabb prémiummal voltak árazva a spot piaci árfolyam felett az elmúlt egy hónapban. Ez a prémium az utóbbi időben extra magas volt, de most visszacsökkent a normális – még mindig pozitív tartományba, ami hossztávon azt mutatja, további emelkedést várnak a befektetők.

ETH Futures premium

3. Növekvő kereskedési forgalom

A derivatív ügyletek mellett az alaptermék piacán felmerülő kereskedési volumen is jó indikátora annak, hogy mi várható a jövőben. Ha az ellenállást alacsony forgalom mellet töri át az árfolyam, az általában bizonytalan piaci hangulatot mutat. Most átlagos a kereskedési forgalom a piacon, azonban jól látszik, hogy amikor legutóbb megküzdött az ETH a 600 dolláros ellenállással, kiugróan magas volt a volumen, így egy következő ellenállás áttörési kísérletnél még van növekedési potenciál a forgalom tekintetében is most.

ETH volumen

4. Opciós put/call mutató

Az átlagos piaci hangulat jól kivehető az opció piaci forgalomból. A call (vételi) opciókat leginkább bika piaci árfolyam stratégiához használják, míg a put (eladási) opciók a medve típusú árfolyam várakozásokhoz jönnek jól. A jelenlegi 0.95-es put-call mutató azt jelenti, hogy jelenleg több call opció iránt van érdeklődés, mert nagyobb a nyitott vételi opciós ügyletek száma. Ez pedig még ha nem is a legerősebb, de mindenképpen jele az emelkedő árfolyam várakozásoknak.

Putcall ratio

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.