Bitcoin boom: már több mint 1 millió cím birtokol legalább egy bitcoint

A kriptopénzpiac jelentős mérföldkőhöz érkezett: a több mint egy BTC-t tartalmazó Bitcoin címek száma meghaladta az egymilliót. Ez a fejlemény a Bitcoin ökoszisztémájában elért egyik legfontosabb mérföldkő, amely tükrözi a kriptovaluta iránti növekvő bizalmat és elfogadottságot.

Egymillió wholecoiner: Mit jelent ez?

Az IntoTheBlock friss jelentése szerint jelenleg 1 010 777 olyan cím létezik, amely legalább egy Bitcoint tartalmaz. Az IntoTheBlock blokklánc-elemző platform egy diagramon mutatta be ezt a mérföldkövet, amely az egyének és entitások Bitcoin-felhalmozásának növekvő trendjét ábrázolja, amelynek célja többek között az lehet, hogy elérjék a wholecoiner státuszt. A “wholecoiner” kifejezés azokra utal, akik legalább egy teljes Bitcoint birtokolnak.

Hosszú távú trendek

Az adatok tehát egyértelmű hosszú távú trendet mutatnak: egyre többen szeretnének wholecoinerré válni.

„Ez a trend tükrözi a Bitcoin szélesebb körű elfogadását és értékmegőrzőként, valamint befektetési eszközként belefektetett bizalmat” – mondja az IntoTheBlock egyik elemzője. A wholecoinerek számának növekedése a Bitcoin hosszú távú növekedési és stabilitási potenciáljába vetett hit növekedését bizonyítja.

Az IntoTheBlock elemzése szerint ez a felfelé ívelő trend nem rövid távú jelenség, hanem egy tartós mozgásról van szó. Az évek során a Bitcoinba vetett bizalom növekedésével a legalább egy BTC-t tartalmazó címek száma folyamatosan növekedett.

A korlátozott kínálat jelentősége

Az egymillió wholecoiner elérése különösen jelentős a Bitcoin korlátozott kínálatának kontextusában. Mivel csak 21 millió Bitcoint fognak összességében kibányászni, már egy Bitcoin birtoklása is egyre értékesebbé válik, ahogy a kereslet tovább növekszik. Ez a szűkösségi tényező tovább hangsúlyozza a wholecoiner mérföldkő fontosságát.

Piaci dinamika és jövőbeni kilátások

A Bitcoin körülbelül 17%-ot esett, mióta március közepén elérte a közel 74 000 dolláros történelmi csúcsot, amit az USA-ban közvetlenül az eredeti kriptopénzt tartó tőzsdén kereskedett alapok jóváhagyásával kapcsolatos növekvő optimizmus váltott ki. A piacok melankóliájához hozzájárulnak a vegyes érzelmekkel teli várakozások az amerikai kamatcsökkentésekkel kapcsolatban, ami csökkentette a kockázatosabb eszközök iránti keresletet.

Összegzés

Összességében az egymillió wholecoiner elérése jelentős mérföldkő a Bitcoin történetében. Ez a tendencia ugyanis azt mutatja, hogy a kriptovaluta iránti bizalom és elfogadás folyamatosan növekszik, ami hosszú távon további növekedési potenciált jelenthet a piac számára.