Bukózik a Solana ára, mert sürgős frissítés kell a hálózatnak

A Solana fejlesztői sürgős frissítést adtak ki a hálózati tranzakciók folyamatos torlódása miatt. A kihívások kezelése közepette a Solana árfolyama SOL Price SOL Price több, mint 10%-ot esett. 

Sürgős frissítés érkezik a Solana blokkláncára, mert kezelhetetlen a sok tranzakció

Az Anza infrastruktúra fejlesztőcsapat sikeresen telepítette az 1.18.11-es verziót a torlódások javítása érdekében a Solana devnet hálózatán. Most érkeznek a hitelesítők, hogy teszteljék a sürgős frissítés hatékonyságát.

A hálózat javítani szeretné a torlódásokat

A Solana központú szoftverfejlesztő cég minden testnet-ellenőrzőt most arra kért, hogy haladéktalanul frissítse rendszerét. Ezzel pedig elkezdhetik a javasolt megoldás hatásának alapos elemzését.

Az elmúlt hetekben Solana megnövekedett tranzakciószámmal nézett szembe, aminek eredményeként sok sikertelen tranzakció torlódott fel a hálózaton. Tovább súlyosbította a helyzetet a mémérme aktivitást kihasználó robotok beáramlása is. Ennek eredményeként több Solana-alapú protokoll kénytelen volt teljesen elhalasztani az indulást a hálózat torlódása miatt.

Azonban jelek szerint a helyzet most javulhat.

A Phantom, a Solana legjelentősebb tárcaszolgáltatója felfedte, hogy a tranzakciók sikeressége jelentősen javult a frissítésnek köszönhetően.

Az elmúlt 24 órában mutatóink azt mutatják, hogy a tranzakciók az esetek közel 90%-ában megérkeztek. Ez majdnem ötszörös javulás az egy héttel ezelőttihez képest. A Phantom tárcában a küldés és csere most sokkal megbízhatóbb, mint volt. Ha továbbra is problémái vannak valakinek, az újra-próbálkozás most már valóban gyors megoldást hoz

– mondta Phantom.

Mindeközben Jacob Creech, a Solana Foundation fejlesztői kapcsolatokért felelős vezetője méltatta a hálózat válaszát a torlódási problémákra.

A 2022-es hálózati torlódásban a főmérnökök közvetlenül járultak hozzá a probléma megoldásához. Jelenleg dapp-ok, validátorok, RPC-k, és a közösség fejlesztői összpontosítanak az UX fejlesztésére. A Solana fejlesztői közössége erősödik. Együtt túl leszünk ezen, és még jobbak leszünk

– jelentette ki Creech.

Nem bírja az árfolyam a tranzakciós nyomást

A hálózat tranzakciós helyzetének javulása ellenére a Solana 12%-os csökkenést tapasztalt az elmúlt nap során. Ezzel egy hónapon belül először került 140 dollár alá az árfolyam. A csökkenés azonban egy szélesebb körű piaci visszaesés közepette történt, amely több mint 860 millió dolláros kriptovaluta pozíció felszámolás idézett elő, elindulva a közel-keleti Irán – Izrael konfrontáció kiéleződésével, ami [számunkra] megmagyarázhatatlan ok – okozati összefüggések révén negatívan érintette a bitcoin BTC Price BTC Price és altcoin árfolyamokat is. Fontos hozzátenni, hogy a korrekciók nem egy új trend kezdetét jelzik, hasonló visszaesés volt tapasztalható 2022-ben, az ukrán – orosz háború kitörésekor is.

Ez az ármozgás sokkoló lehet a Solana tulajdonosok számára. A SOL ára emelkedő tendenciát mutatott egészen eddig. Egy évvel ezelőtthöz képest is körülbelül 50%-kal magasabban mozog az árfolyam. Az adatok szerint azonban a március közepén elért 200 dollár feletti csúcs óta jelentős problémákkal kell megküzdjön a Solana hálózata.