Több mint 3 éves csend után végre jön a Tesla Cybertruck

A Tesla végre készen áll arra, hogy piacra dobja a Cybetruck-ot. Az autógyártó azt várja tőle, hogy megreformálja majd az elektromos autópiacot.

A régóta várt Cybertruck, amelyet nagy felhajtás közepette és egy összetört ablakkal 2019-ben mutattak be, idén végre gyártásba kerül. A Cybertruck érkezése várhatóan felrázza majd az elektromos pickup-kisteherautók piacát fura dizájnjával és high-tech funkcióival.

A Cybertruck leleplezése óta eltelt években Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója nem sok információt osztott meg a gépjárműről. Korábban azt állította, hogy a Cybertruck képes lesz “rövid ideig csónakként szolgálni”, és hátsókerék-meghajtással rendelkezik majd. Egyelőre nem világos, hogy az ígért funkciók közül mennyi jut el a végső gyártásba, de szakértők szerint mint mindig, most is biztosra vehető, hogy a Tesla elképesztő újdonságokkal érkezik majd.

Ivan Drury, az Edmunds autóvásárlási weboldal autóipari elemzője azt írta: “Ha a Cybertruck úgy fog megvalósulni, ahogy a bemutatkozáskor kinézett, akkor ez több mint elég lesz – minden más a technikai megoldás és a funkció csak hab a tortán”.

A hét elején Musk megerősítette, hogy a Cybertruck a tervek szerint még idén forgalomba kerül. Három évnyi csend után ez lesz a Tesla első teljesen új terméke, amely egy olyan időszakban érkezik, amikor mind a Teslának, mind a pickup-kocsik piacának égető szüksége van a változásra.

“Ez egy elengedhetetlen lépés a Tesla számára, hogy megfordítsa azt az egyre erősödő képet, hogy egy nagyon hagyományos autógyártóvá válik” – mondta Drury. A Tesla kritikusai azzal vádolták a vállalatot, hogy az elmúlt egy évben elvesztette bomlasztó csillogását, kezdve az elavult formatervezéstől a döcögő szervizszolgáltatásokig.

A Cybertruck lesz a 2020-as évek Hummerje

A Cybertruck dobozszerű és futurisztikus formaterve nem hasonlít semmihez, amit az autóipar valaha is látott, mondták a szakértők. Úgy tervezték, hogy a státuszkeresők egy nagyon speciális típusát – videojáték-rajongók, tech-stréberek, a 80-as évek filmjeit kedvelők – és minden olyan sofőrt megszólítson, aki az utcán fel akarja hívni magára a figyelmet.

Drury szerint egy őrült kinézetű autó létrehozása a vásárlók új csoportja számára hasonló ahhoz, amit a Hummer tett a 90-es években a terepjárókkal.

A Hummer egy hatalmas, nem praktikus, tankszerű kialakítású jármű volt, amely státuszszimbólummá vált.

“A Cybertruck lesz a 2020-as évek Hummerje”mondta Drury. “Ez egy olyan autó, amely lehetővé teszi az embereknek, hogy egy új, bizarr álmot éljenek meg arról, hogy milyen lehet a járművük.”

Karl Brauer, az iSeeCars vezető elemzője úgy fogalmazott: “Ez egy rendkívül bomlasztó pillanat lesz az autópiac általában nagyon stabil és konzervatív szegmensében”.