Több, mint 4 milliárd dollárt ér a Chainalysis elemző cég

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A blokklánc elemzéssel foglalkozó Chainalysis 100 millió dolláros finanszírozási forrást kapott, amivel a cég értéke már eléri a 4,2 milliárd dollárt.

A Satoshi Nakamoto által létrehozott bitcoin blokklánc egy mindenki által transzparensen látható adatbázis, ahol a bitcoin tranzakciók egészen az első, genezis blokkig visszakövethetőek. Ez persze nem jelenti azt, hogy ismernénk azt, hogy kinek mennyi bitcoinja van a blokkláncon, hiszen a tranzakciók azonosítója látszódik csak. Azonban kellő nyomozással és infrastruktúrával számtalan fontos információ nyerhető ki – és pont ezen dolgozik a Chainalysis elemző cég is.

Csütörtökön jelentette be a cég, hogy újabb 100 millió dolláros finanszírozási forrást kaptak, hogy tovább bővítsék a szolgáltatásaik körét. A 2013-ban indult cég kormányoknak, intézményeknek és kereskedési platformoknak nyújt blokklánccal kapcsolatosa adatszolgáltatást több, mint 60 országban világszerte. A 100 millió dolláros tőkebevonás pedig egyben azt jelenti, hogy a cég teljes értékét már 4,2 milliárd dollárra becsülik. A befektetők között szerepel számos kockázati tőkealap, mint a Coatue, Benchmark, Accel, Addition, Dragoneer, Sequoia Heritage, és az SVB Capital.

Az új tőkét három területen szeretnék majd felhasználni. Egyrészt fejlesztik az elérhető adat mélységét, ami révén több kriptopénzt és DeFi terméket is lehet majd nyomon követni. Dolgoznak egy új szoftveren, ami mind az állami, mind pedig a privát szektor ügyfelei számára elérhető lesz. Végezetül pedig egy új API révén közvetlenül is elérhetőek lesznek a Chainalysis adatai a kripto kereskedő platformoknak, állami és magán intézményeknek.

A blokklánc elemzés igen nagy üzlet világszerte. Mind a szektor szereplői, mind pedig a felügyeleti hatóságok felől egyre nagyobb az igény, hogy megismerjék bizonyos tranzakciók előzményét és ezért persze súlyos pénzeket is hajlandóak fizetni. Egy 2019-es tanulmány szerint a kriptopénz tranzakciók 80%-át folyamatosan elemzi egy-egy blokklánc elemző cég.

 

Árnyék-gyülekezőhely Facebook csoport alternatív pénzügyekben gondolkodóknak.😉

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.