Több, mint 4 millió dollárnyi bitcoint talált egy Redditor a nagypapa házában

Egy Redditor beszámolója szerint 127 bitcoint tartalmazó tárcához találta meg privát kulcsot a nagypapa házában. Az érmékhez már több, mint 8 éve nem nyúlt senki. 

A Bitcoinholderthanku nevű felhasználó a Redditen osztotta meg történetét, hogyan találta meg újra a bitcoinjait a nagypapa házában. A Redditor eredetileg egy játékban használt pénzt, az Uridiumot szerette volna bitcoin segítségével megvásárolni.

A nagypapa házában Dark Orbit-al játszottam sokat, amikor ott voltam nála a szünetben. Mikor most ott nála jártam megint, előkerült a régi Dell gép, amin korábban játszottam és egyszer csak megtaláltam egy txt file-t aminek keys (kulcsok) volt az elnevezése.

Arra már nem emlékszik Reddit user, hogy miért nem vásárolta meg végül az Uridiumot, mindenesetre az biztos, hogy nagyon hálás most a sorsnak, hogy végül így alakult a történet. 8 évvel ezelőtt, 2013-ban ugyanis az év nagy részében 50-100 dollár volt egy bitcoin, év végére is csak az 1200 dollárt érte el. Userünk most a 127 bitcoint január elején 34 ezer dolláron értékesítette, ezzel pedig 4 millió dollárral lett gazdagabb.

Voltak akik kétségbe vonták a történetét, ugyanis ilyen összegben bitcoint eladni azért nem egyszerű feladat. A legtöbb váltó ugyanis 100 ezer dollárban maximálni szokta, mennyi bitcoinnal lehet napon belül kereskedni. A Redditor azonban elmondta, hogy nem is hagyományos piacon, hanem egy OTC váltónál adta el a bitcoinjait.

Bitcoinholderthanku végül azzal zárta a posztját, hogy miután 8 évig ült a bitcoinjain, ha lenne még egy esélye, akkor nem adta volna el az összes érméjét.