Tömi a Ripple a MoneyGram pénzküldőt, 11 millió dollárt utalt támogatásként

A blokklánc vállalat Ripple 11 millió dollárt adott a MoneyGram pénzküldő vállalatnak az elmúlt fél évben, áll egy az amerikai értékpapír felügyeletnek (SEC) megküldött dokumentumban.

A MoneyGram 2.4 millió dollárt kapott a harmadik negyedévben (Q3) és 8.9 millió dollárt a negyedikben (Q4) és a dokumentumban csak mint ‘pénzügyi támogatás’ hivatkoznak rá.

“A MoneyGram tovább mélyítette stratégiai partnerségét a Ripple-vel, mint az első pénzküldő vállalat, hogy skálázhassa a blokklánc használhatóságát,” áll egy másik kapcsolódó sajtóközleményben.

Korábbról tudott, hogy a MoneyGram egyes Ripple termékeket, mint a RippleNet On-Demand Liquidity termékét és a XRP tokent használja bizonyos országokban az utalások lebonyolításához már 2018 óta.

Hogy a MoneyGram ‘pénzügyi támogatás’ kategória alatt Ripple-től kapott 11 millió dollárt hogyan használta fel, arról nem szól a dokumentum, de vélhetően az említett On-Demand Liquidity termék használatánál felmerülő likviditásbiztosítás során.

“A társaságot a Ripple kompenzálja azáltal, hogy fejleszti és likviditást hoz azokra a devizapiacokra, amelyeken a Ripple blokkláncának terjedését elősegítik. A társaság arra számít, hogy ez a partnerség méretarányosan csökkenti működőtőke-igényeit és további bevételeket és money-flow-t generálnak “– áll a MoneyGram dokumentumban.

A Ripple már egy ideje ‘szemez’ a MoneyGrammal ugyanis 10%-os részesedéssel rendelkezik benne, amit mintegy 50 millió dollárért szerzett meg még 2019. júniusban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.