Átalakult a top 10 kriptopénz sorrendje a múlt héten

Ahogy a bitcoin tovább folytatja növekedés és már bőven 2000 dollár felett jár, úgy halad vele a top 10 kriptopénz piaci kapitalizációja is felfelé. Az elmúlt héten erős verseny alakult ki, egymás helyét veszik át az altcoinok a sorban.

 A top 10 kriptopénz:

A legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező altcoinok közül a top 10 kriptopénz együttesen több, mint 75 milliárd dolláros piaci kapitalizációval rendelkezik.
A top 10 kriptopénz piaci kapitalizációja megduplázódott
Kiváncsian figyeljük, ahogy a régi kriptopénzek előre törnek hosszú idő óta megőrzött helyükről. Emelett pedig új altcoinok is kerülnek a listára. Ez is azt bizonyítja, hogy folyamatosan fejlődik a kriptopénz piac.

Ethereum és a Ripple párharca

Az okosszerződésekről ismert ethereum kis időre elvesztette az ezüstérmes helyét az elmúlt két hétben a ripple-el szemben. Az történt ugyanis, hogy a ripple ára egy hét alatt duplájára nőtt, 0,10 USD-ről 0,20 USD-re. Sőt, azóta az árfolyam tovább erősödött, jelenleg 0,35 dollárt kérnek egy rippleért cserébe. Emiatt a hirtelen erősödés miatt az összes kibocsátott érmére vetített piaci kapitalizáció is robbanásszerű növekedésen ment keresztül, így átvéve a dobogó második fokát az ethereumtól.
Ethereum
Az ethereum tulajdonképpen csak két napja tudta visszavenni a vezető szerepet, miután gőzerőre kapcsolt az ethereum ára is. Hétfő óta ugyanis mindössze két nap alatt 130 dollárról 200 (!) dollárra erősödött az okosszerződések alapját adó altcoin árfolyama. A ripple és az ethereum jelenleg 13-18 milliárd dollár értékű piaci kapitalizációval rendelkezik külön külön.
Ripple

A NEM megelőzte a litecoint

A múlt héten csütörtökön a NEM coin is bejelentette, hogy átveszi a SegWit protokollt, mellyel jelentős forgalom növekedés alakult ki a piacon. A bejelentés okozta árfolyam növekedés végül az ötödik helyre taszította a litecoint piaci kapitalizáció tekintetében. A NEM – New Economic Movement rövidítése – jelenleg a negyedik legértékesebb altcoin az összes kibocsátott érmére vetített árfolyam vonatkozásában. Ehhez itt is az árfolyam duplázása kellett, a NEM ára ugyanis 0,12 USD-ről 0,25 USD-re nőtt egy hét alatt.
NEM coin
Persze a litecoin sem maradt ki teljesen az altcoinok emelkedő trendjéből, azonban az egyik legnépszerűbb kriptopénz árfolyama nem tudott lépést tartani a NEM növekedésével, mivel 28 dollárról  “csak” 33 dollárig erősödött a héten. A litecoin és a NEM piaci kapitalizáció már egyenként is eléri a két milliárd dollárt.

A monero maga mögött hagyta a stellar lument

A következő helyeken egy szintén izgalmas verseny van kialakulóban. A monero árfolyama hetekig stagnált, míg a többi kriptopénz ára emelkedett, míg nem aztán a héten meredek emelkedésre kapcsolt az anonimitásáról ismert altcoin is. Az anonim monero ára ugyanis három nap alatt 35 dollárról 55 dollárig erősödött, miközben a stellar lumen ára nem változott jelentősen.
Monero

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük