6 kriptopénz felel a teljes piaci forgalom 69%-áért

Egy legfrissebb elemzés szerint a csak néhány kriptopénzzel kereskednek igazán a piacokon. Az összes kereskedhető eszköz közül 6 kriptopénz a legkeresettebb.

BitBay - keress könnyen kriptovalutákat a BitBay referral programjával - akár 80% visszatérítés!

Az egyre csökkenő likviditási helyzetben 6 kriptopénz állja a sarat

A Diar kriptopénz elemző oldalon megjelent legfrissebb elemzés szerint a közel 1600 piacon lévő kriptopénzből mindössze 6 generálja a forgalom kétharmadát. A legnépszerűbb kriptopénzek közé tartozik kereskedési szempontból a bitcoin (BTC), a ripple (XRP), az ethereum (ETH), a bitcoin cash (BCH) és a litecoin (LTC). A listára pedig felvették a mostanában több aggodalmat okozó Tethert (USDT) is. Az elemzés a CoinMarketCap június 18-ai adatait használta fel az eredményekhez.

A kereskedési forgalmat tekintve a bitcoin egymagában 33%-át lefedi a piacnak a maga 12 milliárd dolláros napi forgalmával. Ezt követi a tether 17%-al és az ethereum 12%-al. A többi top kriptopénz pedig az 5%-ot sem éri el.

Ez a 6 kriptopénz a forgalomban lévő több, mint 1600 altcoin mindössze 0.3%-a. Ez jól mutatja, hogy sok újonnan kibocsátott érme mögött valójában nincs valós kereslet és forgalom. A kriptopénzek fele kevesebb, mint 10000 dolláros napi forgalmat generált, a harmada pedig az ezer dolláros napi volument sem érte el. Az elemzés is kitér rá, hogy a többi altcoin esetében a likviditás tulajdonképpen nem értelmezhető fogalom és az árfolyamok csak lekövetik a bitcoin árfolyam mozgását.

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.