Egy független szakértő szerint van elég fedezet a Tether mögött

Egy független jogi szakértő szerint a Tether mögött kellő mennyiségű dollár fedezet áll. Minden korábbi híresztelés csak pletyka volt a jelentés szerint.

Sok kritika érte eddig is a Tethert

Az amerikai dollárhoz fixált Tether kriptopénzt számos kritika érte az utóbbi időben. Tavaly év végén kezdett terjedni a piacon a pletyka, hogy valójában az USDT egy ketyegő bomba. Ugyanis azzal vádolták a Bitfinex tőzsdét, hogy nincs is kellő mennyiségű dollár fedezet a kibocsátott Tether érmék mögött.

Sok kritika érte az USDT-tJanuárban aztán azzal borzolták a kedélyeket, hogy a Friedman LLP független auditáló céggel kötött megállapodásukat felbontották. Arra hivatkoztak, hogy a cég folyamatai miatt egyszerűen túl sokáig tartana a vizsgálat az ügyben. Nem csoda, hogy ez csak tovább fokozta a kételyt a kriptoközösségben.

A Texasi Egyetem két kutatója aztán azt állította egy június 13-ai cikkben, hogy bizonyítékot találtak arra, hogy a Tether kibocsátások mozgatják a bitcoin árfolyamát.

A Tether legutoljára azzal reagált, hogy a negatív piaci pletykák oka, hogy sokan nem értik, hogyan működik a Tether.

Van elég készpénz fedezet a Tether mögött

Úgy tűnik azonban, hogy a legfrissebb információk szerint a vádaknak nincs alapja. A Freeh, Sporkin & Sullivan LLP (FSS) független jogi szakértőt bízta meg a Tether, hogy alaposan auditálja a pénzügyi hátterüket. Megvizsgálták a bankszámlákat és a forgalomban lévő USDT érméket. Az FSS jelentése szerint pedig az összegek összeérnek a különböző időpontokon vizsgált számlákon, így van elég készpénz fedezet a Tether mögött.

„Az FSS bizonyossággal állítja, hogy a Tether tehermentes eszközei meghaladják a forgalomban lévő USDT érméket a június 1-ei vizsgált napon.”- áll a vizsgálati anyagban.

Az FSS hozzátette, hogy nem a US GAAP (amerikai számviteli törvények) szerint folytatták le a vizsgálatot, mivel ők nem egy számvizsgáló cég. A FSS egy Washingtonban működő jogi vállalat, melyet három korábbi szövetségi bíró alapított. A cég egyik partnere a Tether bankjának tanácsadói testületében ül, ezért sikerült ilyen rövid idő alatt lefolytatni a vizsgálatot, áll a jelentésben.

A banki kivonatok és cég iratok átnézése mellett a cég telefonos és személyes interjúkat is folytatott a Tether alkalmazottaival és a bankjánál. Átnézték a Tether 2018-as pénzmosás és terrorizmus finanszírozás megelőzési jelentését is. Megvizsgálták a korábbi Tether kibocsátásokat is.

A Tether a Twitteren tetté közzé a pozitív hírt. Azt is hozzátették, hogy ezzel még nem ért véget a fáradozásuk, hogy fokozzák az átláthatóságot a kriptopénz körül. De remélik, hogy a legfontosabb aggodalmakat most tisztázza az FSS jelentése.