Tovább bővül a Bitfarms kapacitása – 48 ezer új géppel!

Még tavaly karácsonykor írtunk róla, hogy a tőzsdén is jegyzett és bitcoinbányászattal foglalkozó Bitfarms bányászati kapacitása hihetetlen mértékben bővül. Akkor arról szólt a fáma, hogy a cég 1000 Whatsminer M31S bányászgépet állított üzembe az év végén. És szó volt további 3000 gép üzembe állításáról is 2021 első negyedévében. A 2017-ben alapított Bitfarms jelenlegi kapacitása olyan 1 exahash körül lehet, 2021 végére pedig 200%-os növekedést terveznek. Sőt, ha hinni lehet a legfrissebbeknek, akkor ez még messze nem a vége.

Tovább bővül a Bitfarms kapacitása

Ugyanis a Bitfarms azt jelentette be, hogy a következő két év során 48 ezer új bányászgépet fog vásárolni a kínai MicroBT-től. Ezzel pedig további 5 exahasht tudnak majd hozzáadni a bányászati kapacitásukhoz. És úgy tűnik, hogy a világban jelenleg tapasztalható chiphiány ellenére is menni fog a dolog. Az első szállítmány ebből a 48 ezer gépből valamikor 2022. januárjában vagy még előtte fog megvalósulni. Az utolsó szállítmány pedig biztosan 2022. decemberében fog majd megérkezni a raktárakba. Ezzel pedig 2022. december végére a Bitfarms szeretné elérni a 8 exahash teljesítményt. Komoly feladat egy ekkora bővülés, nem csak a logisztika és az egyéb kérdések miatt, de azért is, mert napjainkban komoly beszállítói problémák is vannak az ágazatban.

A legnagyobb gondot most az okozza, hogya bányászgépekhez nagy szükség van a félvezető chipekre, amelyeknek hiánya most már más szektorok/vállalatok termelését is megakasztotta. Azt jelenleg még nem árulta el a Bitfarms, hogy milyen gépeket fognak vásárolni, de a MicroBT jelenlegi legjobb gépe a WhatsMiner M30S++, amivel a bányászat 112 TH/mp sebességel tud menni. Az ára 9300 dollár körül mozog, ami hozzávetőleg 3 millió forint. Ha most felmegyünk a cég honlapjára, akkor azt láthatjuk, hogy jelenleg nincs készleten ilyen gép. A Bitfarms és a MicroBT közötti kapcsolat egyébként elég szoros, csak az elmúlt 8 hónapban 12 ezer gépet vett a kanadai vállalat a MicroBT-től. Főleg azért, mert ezeket a gépeket tartja a legmegbízhatóbbnak és a leginkább energiahatékonynak. Pedig a Bitfarms öt nagy “bányája” Kanadában egyaránt amúgy is megújuló vízi energiával üzemel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük