Félelmetes ütemben bővül a Bitfarms bányászati kapacitása

A tőzsdén is jegyzett, bitcoin bányászattal foglalkozó Bitfarms (BITF) nevű cég bejelentette, hogy 1000 Whatsminer M31S bányászgépet állított üzembe az év végén. És 2021 első negyedévében további háromezret tervez még üzembe helyezni, úgyhogy jelentősen bővül a Bitfarms bányászati kapacitása. A Whatsminer M31S a piac egyik vezető bányászgépének számít. SHA-256-os algoritmussal működik, amivel 70 terahash/másodperc teljesítményt tud elérni.

Whatsminer

A fogyasztása ezért cserébe azért elég acélos, 3220W-ot fogyaszt, így átlagos kalkulációval egy géppel a jelenlegi árak mellett 1200 dolláros profit érhető el. Ez 350-400 ezer forintot jelent egy évben. Ezért cserébe az ára nagyjából 2000 dollár körül mozog azonnali szállítással, tehát a megtérülési periódus 550 nap körül van. Ebből az is leszűrhető, hogy 4000 ilyen gép üzembe állítása mekkora költségbe kerül és milyen haszonnal kecsegtet.

Jelentősen bővül a Bitfarms bányászati kapacitása

Ezzel a kapacitásbővítéssel a Bitfarms kapacitása 1,2 exahash fölé fog menni másodpercenként, ami még mindig messze van a kitűzött céltól, ami a 3 exahash/másodperc kapacitás lenne. Csak 2020-ban a torontói cég egyébként már közel 6000 új gépet állított üzembe. Tehát hihetetlenül ütemben bővíti kapacitásait, ahogy ezt más cégek is teszik folyamatosan. Például ott van az Egyesült Államok Colorado államában székhellyel rendelkező Riot Blockchain, amely döbbenetes mennyiségben vásárol gépeket. Már ha van honnan, hiszen a vezető gyártónak számító Bitmain és a Canaan Creative is eladta már még le sem gyártott mennyiségeit 2021 harmadik negyedévéig.

Ez azt is jelenti, hogy nagyon sok új bányász a piacon kénytelen kisebb szereplők vagy éppen másodlagos piacok felé fordulni, hogy beszerezze a szükséges gépeket. A Bitfarms kilátásai pedig nagyon jók, hiszen egyrészt a bitcoin árfolyama ütemesen emelkedik. Másrészt pedig a befektetők bizalma is töretlen a cég felé. Az aktuális időpillanatban úgy 2,6 dollár körül kereskedtek a részvényeivel, ami 230%-os emelkedés egy hónappal ezelőtthöz képest. Ez azért bőven több, mint amennyit a bitcoin nyert egyetlen hónap alatt (20%). Nem csoda, hogy a világon most már az államok és kormányzatok is ráébredtek, hogy hatalmas bevételi lehetőségek vannak a kriptobányászatban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.