Tovább nőtt a női kriptobefektetők és kripto iránt érdeklődők száma

Az elérhető adatok alapján 2021-ben is tovább nőtt a női kriptobefektetők száma (és úgy általában minden kriptobefektetőé), továbbá azoké is, akik aktívan követik a blokklánc és kriptotechnológiák hátterének fejlődését.

Hasonló fejlődés más területeken is fellelhető. A Fortune magazine legbefolyásosabb főnökök listájára például minden eddiginél több női vezérigazgató került fel, igaz még így is csak 37, ami továbbra is nagyon kevés, tekintve, hogy a lista 500 fős.

A hagyományos pénzügyi világ köztudottan férfiak által dominált terület, olyannyira, hogy az Amerikai Egyesült Államokban egészen az 1960-as évekig (!!!) nő csak a férje engedélyével nyithatott bankszámlát. Ezen kívül, kutatások arra az eredményre jutottak, hogy a nőknek szánt pénzügyi tanácsok 65 százaléka valójában nem is megtakarításra vagy befektetésekre vonatkozó tanács, hanem szájbarágós tippek arról, hogy nőként hogyan tudnának kevesebb pénzt költeni.

Még mindig több mint ötször annyi a férfi kriptós

Bár a számuk 2021 első negyedévét 2020 első negyedévével összehasonlítva 43 százalékkal nőtt, a Grayscale kutatásai alapján a kriptobefektetőknek még mindig csupán 15 százaléka nő. A női pénzügyi befektetők digitális érmék iránti nyitottsága is folyamatosan növekszik. Míg 2019-ben 43 százalékuk mondta azt, hogy nyitott a kriptovaluta befektetésekre, 2020-ban már 47 százalék.

A BDC kutatása szerint a női kriptobefektetők 44 százaléka azt nyilatkozta, hogy a fő oka a digitális érmékbe történő befektetéseiknek az anyagi szabadság megszerzése, amellyel ez az első számú megnevezett motiváció.

A női kriptobefektetők számának növekedése persze nem jelenti azt, hogy a nőknek ne kéne sajnos még mindig néha ugyanazokkal az előítéletekkel szembenézniük, amikkel a hagyományos pénzügyek területén is. Számos kripto közösségben problémát jelent, hogy egyes tagok nem túl barátságosak a női érdeklődőkkel, sőt sokszor még a férfi érdeklődőkkel sem, ha azok például nem rendelkeznek még megfelelő ismeretekkel a témáról, és amatőr kérdéseket tesznek fel. Bizonyos nők pedig egész egyszerűen úgy vélekednek, hogy a kriptovaluta befektetések az összes emberi kapcsolatukra negatív hatással vannak.

Egyes nők arról is beszámoltak, hogy miután egy fórumon online beszélgető partnerük tudomást szerzett női mivoltukról, azonnal témát váltott és kriptovaluták helyett próbálta ismerkedés / szexuális irányba terelni a beszélgetést.

 

( Forrás )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük