A Binance és a CoinMarketCap látogatottsága növekvő kriptoérdeklődésre utal

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nehéz pontosan meghatározni azt, hogy egy adott pillanatban mennyire számítanak elterjedtnek a kriptovaluták, hiszen ahány ember, annyiféle definíciója létezik az elterjedtségnek. Azonban a Similarweb internetes oldalak forgalmával foglalkozó oldal eredményei meglehetősen sok bizakodásra adhatnak okot – a kriptós oldalak, mint például a Binance iránti érdeklődés szerintük ugyanis egyértelműen növekedett az elmúlt hónapokban.

A Binance és a CoinMarketCap is előre lépett a rangsorolásban

A Similarweb 80 millió weboldalt listáz és értékel több mint 60 országból, számunkra azonban most ebből csak kettő igazán fontos: a Binance és a CoinMarketCap oldala. Ezek, a májusi látogatottsági eredményeket megvizsgálva, kifejezetten jó hírekkel kecsegtetnek azoknak, akik – hozzánk hasonlóan – szintén abban bíznak, hogy a kriptopénzek és a blokklánc technológia mihamarabb mindennapos elemévé válik az emberiség nagy részének.

A hónapban ugyanis a Binance már a 22. helyre mászott fel a Befektetés kategóriában (ezzel 2 helyet javítva korábbi rangsorolásához képest), míg a CoinMarketCap szintén ebben a kategóriában 4 helyet előre ugorva foglalja el most a 23. helyet. Ráadásul több olyan vállalkozást és oldalt is láthatunk még magas pozíciókban, amelyek, bár nem exkluzívan, de foglalkoznak valamilyen kriptopénzekkel kapcsolatos befektetési lehetőséggel. Az eToro például, ami a hagyományos részvények mellet kriptopénz kereskedelemmel is foglalkozik, a 20. helyre tornázta fel magát.

Mit tudnak kihozni a kriptopénzek az új világhelyzetből?

Persze azért az is kérdéses, hogy egy ilyen rangsorolás alapján mennyire lehet beszélni a globális érdeklődés növekedéséről. Bár továbbra is vannak országok és régiók, amik sokkal nyitottabbak a kriptopénzekre, azért az országokra lebontott forgalmat eltekintve azt is láthatjuk, hogy szinte minden ország esetén növekvő érdeklődés tapasztalható a kriptopénzekkel kapcsolatos oldalakon – még úgy is, hogy a Binance vagy a CoinMarketCap esetén is határozottan dominálnak bizonyos országok.

banner
A Binance és a CoinMarketCap látogatottsága növekvő kriptoérdeklődésre utal
Forrás: similarweb.com

Másik fontos kérdés még az is, hogy mennyiben tudják kihasználni a kriptopénzek azokat a lehetőségeket, amelyek a koronavírus miatt az egész világon fennállnak majd. Hiszen naiv lenne azt gondolni, hogy a járványhelyzet lecsengése után, és egy hatásos oltóanyag létrehozásával majd minden ugyanoda áll vissza, ahol a vírus előtt abbahagytuk. Ha pedig az életünk alapvető részeiben fogunk változásokat látni, legyen szó az oktatásról, egészségügyről vagy bankolásról, akkor a kriptopénzek előtt is nagyon nagy lehetőség állhat a még szélesebb körű elterjedéssel kapcsolatban – a kérdés persze az, hogy ezzel tudnak-e majd élni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.