Tovább növeli előnyét a Tether a stabilcoin piacon

Az elmúlt napokban elég sokat lehetett hallani a BUSD-ről, a Binance stabilcoinjáról, amelynek kibocsátója, a Paxos ellen az amerikai hatóságok jogi eljárást fontolgatnak. Ez eléggé megrendítette a bizalmat a BUSD-ben, de a stabilcoinokban nem. Ezt tökéletesen mutatja, hogy a BUSD-ügy kirobbanása óta 1 milliárd dollárral tudta piaci kapitalizációját növelni a Tether USDT stabilcoinja.

A Tetherre már nem igazán vannak veszélyes vetélytársak

Amúgy is a Tether volt a legnagyobb stabilcoin piaci kapitalizáció alapján, néhány napja pedig még tovább növekedett az első helyen a vezetés. Hétfő óta 68,5 milliárd dolláros piaci kapitalizációról eljutottunk a 69,5 milliárd dollárig, ami tavaly június óta a legnagyobb szám. A Paxos közben mindent elkövet azért, hogy mentse a menthetőt, hétfő óta 1,8 milliárd dollár értékben égettek el BUSD coinokat. Így a BUSD piaci kapitalizációja 11%-ot esve 14,3 milliárd dollárra zuhant. Ez azért kifejezetten nagy szám, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy az egész stabilcoin piac 136 milliárd dollár értékű.

A BUSD égetés nyomai

Még nem tudni, hogy mi lesz a Paxos elleni ügyből, de az amerikai hatóságok pert fontolgatnak a cég ellen. Amely cég bejelentette, hogy február 21.-e után már nem fog létrehozni új BUSD coinokat, ahogy azt a hatóságok kérték is a vállalattól. Érdekesség mindenesetre, hogy a Paxos másik stabilcoinját, a Paxos dollárt (USDP), a szabályozó nem pécézte ki magának. Ennek ellenére az a stabilcoin is komoly süllyedést szenvedett el piaci kapitalizációját illetően. Összességében tehát komoly piaci átrendeződés várható a következő időszakban, amelynek a nyertese úgy tűnik, hogy a Tether lesz. Aki stabilcoinban akar pénzt tartani, nem igazán gondolkodik már manapság másban, csak Tetherben.