Tovább szigorítja az azonosítást a Bitfinex

Azoknak az ügyfeleknek is adatokat kell szolgáltatniuk akik korábban már átestek az azonosításon.

E-mailben értesülhettek róla a Bitfinex meglévő ügyfelei, hogy nagy örömükre további adatokat kér be tőlük a kriptopénz tőzsde a megváltozott szerződési feltételeikre hivatkozva. A kriptotőzsdén most vezették be a kártyás kripto vásárlás lehetőségét és ezzel egyidejűleg a meglévő számlákat is átvilágítják. Céljuk, hogy a kereskedési platformon minden ügyfél azonos azonosítással rendelkezzen.

Paolo Ardoino, a Bitfinex technológiai igazgatója elmondta, hogy minden kriptopénz váltó folyamatosan fejleszti a folyamatait, hogy megfeleljenek a hatályos törvényeknek. Időről időre felveszik a kapcsolatot az ügyfelekkel és amennyiben a korábban megadott dokumentumok lejárta újakat kell benyújtani. Sőt, amennyiben egy-egy tranzakciót kockázatosnak ítélnek meg, további adatszolgáltatásra kötelezhetik az ügyfeleket, hogy kiderüljön a tranzakció mögött fennálló szándék. Leginkább arra kíváncsiak, hogy honnan származik a kriptotőzsdére beutalt pénzösszeg és az ügyfelek címét kérik be újra.

Ardoino elmondta, hogy minden megadott adatot biztonságban és bizalmasan kezelnek.

Emellett továbbra is megtartják a lehetősége, hogy azonosítás nélkül lehessen használni a platformot, azonban itt korlátozottak a lehetőségek a kereskedhető pénzösszegek és a kriptovaluták tekintetében.

Idén júniusban a Bitfinex már egyszer felkereste a meglévő ügyfeleit, hogy nyújtsanak be további adatokat a számlájukhoz kapcsolódóan. Akkor személyazonosító okmányokról kellett fényképet küldeni valamit egy képet magunkról, ahogy az okmányt tartja az ügyfél.

Ha ennek ellenére kedvet éreztek a Bitfinexen való kereskedésre, akkor itt tudtok regisztrálni rá.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.