Újabb kriptos cég kapta meg az összes szükséges engedélyt Franciaországban

A BCB Group, egy olyan fizetési szolgáltató, amely kriptos cégeket köt össze a bankrendszerrel, nemrégiben sajtóközleményt tett közzé. Ebben az állt, hogy a vállalat a franciaországi hatósági jóváhagyást követően európai terjeszkedésben gondolkodik. A BCB működését nem is olyan régen engedélyezte a két legfőbb francia szabályozó, az ACPR és az AMF.

Ezen engedélyekkel a vállalat digitális pénzt kibocsátó intézményként (EMI) és digitális eszközszolgáltatóként (DASP) működik. Akinek nincs Franciaországban EMI engedélye, az nem bocsáthat ki vagy kezelhet digitális pénzeket és nem is bonyolíthat ilyen jellegű fizetéseket. A DASP engedélyre pedig kriptoeszközökhöz kapcsolódó szolgáltatások nyújtásához van szükség. Ide tartozik egyébként a kriptovaluták kereskedelme vagy letétkezelése is. A BCB EMI-terméke már elérhető az ügyfelek számára, míg a DASP-ajánlat az AMF megerősítésétől függően várhatóan hamarosan indul majd.

A BCB Group számára nagy lökés lehet a francia engedélyezés

Az engedélyek megszerzése bennfentesek szerint annak eredménye, hogy Jerome Prigent decemberben kinevezésre került a BCB Europe ügyvezető igazgatói posztjára. Azért vették fel, hogy a vállalat régióbeli terjeszkedését előmozdítsa. A BCB szerint Franciaország választása elsőszámú kiindulópontként ebben a terjeszkedésben a fintech és a digitális eszközök terén érvényben lévő szabályainak köszönhető. De a dinamikus banki és pénzügyi szolgáltatási ökoszisztéma is segítette a vállalatot a döntés meghozásában. A francia engedélyek segítségével a BCB bővítheti intézményi termékkínálatát Európában. Plusz további együttműködést tesz lehetővé a virtuális eszközszolgáltatókkal (VASP-k), a TradFi cégekkel és más piaci szereplőkkel.

A BCB Group vezérigazgatója szerint óriási lépés ez, hiszen így végre elindulhat terjeszkedésük az egész gazdasági közösség területén. Nagyon hálásak a francia hatóságokkal való együttműködésért és szeretnének a francia blokklánc ökoszisztéma részesei lenni még jobban. Nem ez az első próbálkozása a BCB-nek. Tavaly júniusban 1 éves küzdelem után mondtak le a német Sutor Bank felvásárlásáról, főleg szabályozói akadályokra hivatkozva. Ez a kudarc személyi változásokat is hozott, ezután távozott a korábbi vezérigazgató, de szintén tavaly hagyta el a hajót a vezérigazgató-helyettes is.