Továbbra is ciklikusan emelkedő trendben a bitcoin árfolyama

2018 során volt olyan időszak, hogy a Bitcoin (BTC) olyan gyorsan esett, hogy több fontos technikai támaszt is átvitt. Néha olyan rapid volt a zuhanás, hogy még a mozgóátlagoknak is hónapokba került mire utolérték magukat.

És mialatt 2018-ban késként szelte át a 10 000$ (2.7 M Ft) és a 6000$ (1.6 M Ft) árszinteket is, az elemző szerint a Bitcoin fundamentálisan továbbra is emelkedő trendben van.

Továbbra is emelkedő trendben a BTC, a célárfolyam 150 000$ (40 M Ft)

Magic Poop Cannon egy hardcore bitcoin hozsanna danolászó fanatikus és egyben elismert kriptotrader a TradingViewen illusztrálta, hogy miért is mozog a Bitcoin továbbra is egy “tisztán kivehető ciklikus emelkedő trendben,” annak ellenére, hogy elhasalt a múlt évben.

Szerinte a logaritmikus emelkedő trend (amit ő pinkkel jelölt), ami helyén maradt a felső és az alsó trendvonalaknál, továbbra is tartja magát. Magic 2019-re 3000 – 5000 USD (800 000 – 1.34 M Ft) tartományba várja az árfolyamot, de az eszköz raliba fordulhat, ha az emelkedő trendvonal kezd komolyan eltávolodni az aktuális árfolyamtól.

Sőt, 2023 augusztusában, ha a BTC a támasz trendvonal fölött tud maradni akkor akár 150 000$ (40 M Ft) se elképzelhetetlen.

Olümpuszi bitcoin

Magic 2023-as célárfolyama jóval, de jóval a optimista bajtársai fölött mozog (McAfee-t leszámítva) mivel a legtöbb bitcoinbarát bitcoin elemző optimistán is csak 17 570$ (4.7 M Ft) dollárra várja a BTC-t. A szám egy januári felmérés eredményeképp jött ki, ahol a 155 megkérdezett pénzügyi tanácsadó 55%-a várta átlagban az említett árra a BTC-t.

Megint mások azt várják, hogy a Bitcoin még az évben kitör négy számjegyű cellájából. Scarface, népszerű kriptovaluta kereskedő a Twitterén rámutatott, hogy ez messze nem az első alkalom, amikor a nagyközönség megkongatta a ‘Bitcoin halott’ harangot. Tulajdonképpen ez a negyedik vagy ötödik alkalom. Ezt szem előtt tartva ugyanakkor megjegyzi, hogy igazságtalan lenne azt állítani, hogy nagy a valószínűsége annak, hogy a rali és buborék ciklus nem üti fel a fejét újra.

Scarface szerint, ha a történelem ismétli önmagát, akkor a Bitcoin a következő bull periódus alatt már jóval közelebb lesz a csillagokhoz:

Minden egyes alkalommal, mikor a Bitcoin kipukkant 70%+ százalékkal a következő ciklus idejére 5.1 – 16.89x magasabban kötött ki mint az előzőben. Ha újra megtörténik, akkor a következő minden idők csúcsa durván 102 000$ – 336 000$ [27.5 M Ft – 90 M Ft] között lesz.

Nincs garancia arra, hogy a történelem újfent megismétli önmagát, vagy nem pont ilyen időközzel, és ha mégis, és eléri a kijelölt ~300 000+$ (80+ M Ft) célárfolyamot, akkor az ottani olümpuszi bitcoin magaslatról már csak aprócska dombocskának fog látszani a 2017-es rali is.

Kövess minket Facebookon és Instagramon is. Értesülj első kézből a friss kriptós hírekről!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.