Továbbra is csak ámítja Craig Wright a bíróságot arról, hogy ő lenne a Bitcoin feltalálója

A bitcoin (BTC) lopás ügyében Craig Wright ausztrál informatikus és a bitcoin SV megalkotója nem volt képes döntően bizonyítani a bitcoin vagyonát. Ezt Devin Freedman Boies Schiller Flexner ügyvédi iroda munkatársa tweetelte közzé június 21-én.

Ahogy azt korábban már megírtuk, májusban egy egyesült államoki bíróság utasította Wrightot, hogy tegyen közzé egy listát a 2013. december 31. után használt bitcoin tárcáiról. A Freedman szerint, mivel Wright továbbra se tette meg, ezért Wrightnak személyesen kell megjelenni a bíróságon és elmagyarázni, hogy miért nem tette még meg.

A pert David Kleiman akasztotta Craig S. Wright nyakába, aki magát fanatikusan Satoshi Nakamotónak, a bitcoin feltalálójának vallja annak ellenére, hogy még egyszer sem bizonyította, hogy valóban ő lenne az. David Kleiman egy ismert kiberbiztonsági szakértő és informatikus volt (2013-ban elhunyt), akiről sokan úgy vélik, hogy ő volt az első bitcoin fejlesztő és az annak alapját adó blokklánc technológia feltalálója.

Kleiman hozzátartozói 2018 februárjában fordultak a bírósághoz, azt állítva, hogy Wright több százezer BTC-t, 5 milliárd dollárt meghaladó értékben lopott el miután Kleiman meghalt. A birtok gondnoka azt állítja, hogy Kleiman barátai és családja nem tudtak a felhalmozott vagyonról és Wright hamis szerződéseket kreált azzal a céllal, hogy hozzáférjen Kleiman eszközeihez és a rajtuk tárolt vagyont Wrighthoz és vállalataihoz utalja. Wright a vádak szerint újradátumozta ezeket a szerződéseket úgy tüntetve fel, mintha Kleiman aláírta volna azokat.

A hónap elején Wright ahelyett, hogy személyesen kelljen megjelenni  a tárgyalóteremben, arra kérte a bíróságot, hogy elég legyen a videó konferencia is mivel a fizikai jelenlét „indokolatlan nehézségeket” okozna számára.

Craig Wright májusban szerzői jogi követelést nyújtott be az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegy Hivatalához a bitcoin kódjának és fehér könyvének egy részére, amit a kriptoközösség nagy felháborodással fogadott.

***A BitcoinBázis 2016 óta napi rendszerességgel tájékoztatja a magyar kriptoközösséget és érdeklődőket a kriptovaluták világáról. Ezzel a magyar piacon tevékenykedő legrégibb szakportál. Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj első kézből a friss hírekről.***

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük