Továbbra sem osztja szét eszközeit a károsultaknak a Luna alapja

A Luna Foundation Guard (LFG), az az alap, amely a Terra ökoszisztémájának támogatására jött létre, nemrégiben érdekes Twitter-poszttal rukkolt elő. Október hetedikén az alap azt tweetelte, hogy jelenleg még meg sem tudják mondani, hogy nagyjából mikor fognak digitális eszközöket a felhasználóknak juttatni. Azután, hogy a TerraUSD stabilcoinja elvesztette az amerikai dollárhoz való kötését.

A Luna alapja nem tud semmit ígérni a károsultaknak

Az LFG azt írta, hogy a jelenleg is zajló peres ügyek miatt nem tudják még elküldeni a megmaradt eszközöket az UST felhasználóknak, kezdve a legkisebb birtokosoktól. Az alap kezelésében több mint 4 milliárd dollárnyi eszköz volt a májusi összeomlás előtt. Ennek értéke jelenleg úgy 100 millió dollár körül van. Azt azért megerősítette az alap, hogy továbbra is elkötelezettek a kezdeti tervük mellett. És azonnal tájékoztatni fognak, amint új fejlemények lesznek. A károsultak és a kriptos közösség mindenesetre azonnal rohant és kommentekben valamint dühös posztokban kezdték el bírálni az alapot. Volt olyan felhasználó, aki azt írta, hogy ha az LFG tényleg akart volna kártérítést fizetni a felhasználóknak, akkor azt már jóval a peres ügyek előtt megtette volna.

LFG tweet

De nem tették, ehelyett az alapító Do Kwon “csak tőzsdéket kezdett el hibáztatni”. A dél-koreai hatóságok jelenleg is nyomoznak Do Kwon és több egykori Terra alkalmazott ellen. Még szeptemberben egy bíróság körözést is adott ki ellene. Ezután az Interpol is körözni kezdte és még mindig ismeretlen helyen tartózkodik. Bár Kwon a Twitteren azt írta, hogy semmit nem tesz azért, hogy elrejtőzzön. Az tény azonban, hogy ha Kwon nem adja le az útlevelét október 20-áig a dél-koreai hatóságoknak, akkor érvénytelenítik és többet nem adják ki neki.