Tőzsdére lép az USDC mögött álló Circle

A Circle Internet Financial, az USDC stablecoin kibocsátója kérvényt nyújtott be a szabályozóhoz tőzsdére lépés (IPO) céljából. A részvények számát és azok kibocsátási árát még nem határozták meg.

Egy nyilatkozat szerint a vállalat már benyújtotta az ehhez szükséges S-1 dokumentum vázlatát az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez (SEC).

A második legnagyobb stablecoin piaci kapitalizációja 25 milliárd dollár. A Tether, amely a legnagyobbnak számít ebben a kategóriában, 95 milliárd dolláros összértékkel rendelkezik a CoinMarketCap adatai alapján.

A Circle tőzsdére lépési szándéka egy nappal azt követően érkezett, hogy az SEC egy sor spot bitcoin-ETF-et hagyott jóvá. A részvénykibocsátás azt követően történhet meg, hogy az SEC befejezi a felülvizsgálati szakaszt, és a piactól és más feltételektől is függ majd a vállalat szerint.

A Circle egy SPAC-on, vagyis speciális célú akvizíciós társaságon tervezett tőzsdére lépni egy 2021-es üzlet keretén belül. Ez 2022 februárjára már 9 milliárd dollárt ért. Az ügyben a cég vezérigazgatója, Jeremy Allaire is megszólalt. Mint mondta, az akkori cél nem valósult meg, mivel nem teljesítették időben az SEC által előírt „minősítést”.

A vállalat a tavalyi medvepiac során több alkalmazottjától is megvált az FTX, a Celsius és a Three Arrows Capital csődjét követően.

A Coinbase (COIN) részvényei 2021 áprilisában lettek nyilvánosan is kereskedhetők a Nasdaqon, amikor a kriptotőzsde összértéke 85,8 milliárd dollárt tett ki.