Tőzsdére megy egy Bitcoin határidős befektetőcég, pozitívan reagált a piac

Az amerikai pénzfelügyelet jóváhagyta egy bitcoin határidősökre fókuszáló alap (NYDIG Bitcoin Strategy Fund) részvényeinek tőzsdei bevezetését. A hír hatására enyhén emelkedett a BTC és az altok egyaránt.

A New York Digital Investment Group LLC (NYDIG) december 2-án nyújtotta be kérelmét részvénykibocsátásra amit tegnap hagyott jóvá a SEC. A vállalat 25 millió dollár indulótőkét kíván bevonni.

Az alap nem diverzifikált, zárt végű befektetési társaságként definiálja magát és a tőkebevonással BTC határidős kontraktusokba fektetne be.

A SEC dokumentum szerint kizárólag Egyesült Államokban nyilvántartott BTC árupiaci határidős ügyletekbe fektetnek, olyanokba, amelyeket a határidős pénzfelügyeleti hatóság (CFTC) licencelt.

Nem az első engedélye a NYDIG befektetőcégnek

November közepén a new yorki pénzügyi szolgáltató hatóság (NYDFS) adta ki New York állam bitcoin kereskedési engedélyét az NYDIG Execution számára, ami a NYDIG egyik leányvállalata. Az engedély értelmében a vállalat New York államának joghatósága alatt kriptovaluta tárolást és letétkezelést végezhet. Öt coin letétkezelésére van felhatalmazásuk: bitcoin, bitcoin cash (BCH), ethereum (ETH), XRP és litecoin (LTC).

A friss hírre pozitívan reagáltak a piacok. A bitcoin árfolyama 24 óra alatt 2%-ot erősödött és 7500 dollár fölött kereskedik.