Technikai elemzés: BTC, ETH, XRP, DASH, LTC

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Eljött az ideje, hogy újra végezzünk egy technikai elemzést a kriptodevizák piacán. Jelenleg a medvés trend uralja a piacot és úgy néz ki, nem szeretne távozni, de lássuk mit mondanak a grafikonok. Bitcoin (BTC), ethereum (ETH), ripple (XRP), dash (DASH) és a litecoin (LTC) grafikonját fogjuk átvizsgálni, hogy kiderítsük mi a helyzet a piacon és mire számíthatunk a jövőben.

Ledger Nano S - biztonságos hardver wallet
A holdraszálláshoz 🚀🌗 szükség van egy biztonságos indítóállomásra is. Ledger Nano S hardver walletek occsón.

Bitcoin – Itt a trendfordulás ideje?

Ha ránézünk a grafikonra (egy órás chart) láthatjuk, hogy az elmúlt két hétben egy erős medvés trend dominált a bitcoin piacán. Az árfolyam több helyen próbálta áttörni az ellenállásokat, de mindig visszapattant és nem sikerült a trendfordulás. Tegnap késő délután egy rali indult meg, ami közel $1000-os javulást hozott pár óra alatt. Egy fontos ellenállást is sikerült áttörni, ami támasszá vált és a képen ezt a 23.6-os Fibonacci-szint jelzi.

Ezzel elhagyta azt a trend csatornát is, amelyből egy hétig nem tudott kilépni az árfolyam. Ez mindenképp pozitív jel, a közeljövőben megindulhat egy emelkedés.

A következő ellenállást is elérte egy kis oldalazás után, de azt nem sikerült áttörni és a BTC ára úgy néz ki, hogy a két Fibonacci-szint közé ragadt. A napokban, ha sikerülne áttörni a 38.2 Fibonacci-szintnél lévő ellenállást joggal bízhatnánk benne, hogy az árfolyam egy bikás fordulatot vesz és elindul a $9000 fölött lévő árszintre. Ezzel maga után húzna sok altcoint is.

A piros SMA 21 jelenleg is a sárga SMA 50 fölött tanyázik, ami egy jó jel arra, hogy folyatódhat az erősödés. Az SMA 50 támaszként szolgál az árfolyamnak. De persze ez nem garantálja a trendfordulást.

Az RSI (vásárlók és eladók arányát mutatja a piacon) értéke jelenleg elég magas. Ez okozhat árfolyam-növekedést a közeljövőben, de ha túllépi azt a bizonyos szintet, amihez közel van, akkor túlvetté válik, ami újra árfolyamesést eredményezhet.

Érdemes kivárni, hogy az árfolyam a támaszt vagy az ellenállást fogja-e áttörni és annak függvényében adjuk vagy vegyük a bitcoint.

Ethereum – Visszafordulás a mélypontról?

Az ethereum árfolyama hónapok óta nem volt olyan alacsonyan, mint az elmúlt napokban és új mélypontot ért el a $452 dolláros szinttel. A grafikonon látható masszív Váll-Fej-Váll alakzat nyakvonalát áttörve érte el a minimumot.

Azóta történt egy kisebb rali, amely $500 fölé emelte az ETH árát, de ez még nem nevezhető tartós javulásnak.

Az $560 dolláros árszint környékén egy igen erős ellenállásba fog ütközni a második legnagyobb kriptopénz, az árfolyam erősödése csak ennek az ellenállásnak a leküzdése után kezdődhet meg. Azon túl az árfolyam még erősebb ellenállásba fog ütközni a $780-800 közötti árszint környékén. Ha ezt a nyakvonali ellenállást áttörné, akkor várhatóan egy bikás trendbe fordulna az árfolyam.

Javulásról viszont még nem beszélhetünk mivel emelkedő csúcsoknak vagy emelkedő aljaknak nyomát se látjuk jelenleg. A piac tele van medvés jelzéssel és formációkkal, egyáltalán nem javaslom az apró javulás ellenére sem, hogy teljes erővel vásárolni kezdjük az ETH-et. Addig biztos nem, amíg a szaggatott lilával jelzett trendcsatornából felfelé nem lép ki az árfolyam, ha utána eléri a nyakvonalat és áttöri az ott lévő ellenállást akkor érdemes lehet ETH-t shoppingolni.

Az ethereum esetében kivárást javaslok addig, amíg egy erős jelet nem ad a piac, hogy a helyzet stabilizálódott.

Itt tudsz ethereumot vásárolni bankkártyával:

>>>CEX.IO<<<

>>>bitcoin.de<<<

>>>Coinbase<<<

DASH – Vége lehet a zuhanásnak?

nincs trend

DASH esetében mondhatjuk, hogy elég siralmas a helyzet. Miután elérte a csúcspontot az árfolyam egy masszív medvés trend vette kezdetét. Ez februárba vissza fordulni látszott de 61.8-as Fibonacci szintről visszapattant és a napokban új mélypontot ért el.

A szaggatott narancssárgával jelölt támaszt is áttörte, ami szintén negatív jel. Látszik, hogy az árfolyam próbált kitörni fölfelé a szaggatott lilával jelölt trendcsatornából, de mindezt sikertelenül. Javulásra akkor számíthatunk, ha sikerül kilépnie a trendcsatorna fenti részénél. Az SMA 21 (piros) az SMA 50 (narancssárga) alatt halad, ami azt jelzi, hogy az árfolyam nem fog elindulni fölfele. Ha alulról keresztezi az SMA 21, akkor már számíthatunk növekedésre.

Jelenleg itt sem ajánlom, hogy nagyobb tételben DASH pozíciókat nyissunk. A későbbiekben fontos ellenállás lesz a 61.8-as Fibonacci-szint, illetve a vízszintes piros vonallal jelölt $812 körüli árszint. Ezeknek az áttörése után várhatunk tartós növekedést és trendfordulást a DASH-nél.

Az alábbi váltókon tudsz DASH-t venni bankkártyával:

>>>CEX.IO<<<

>>>EXMO.COM<<<

>>>Livecoin<<<

Ripple – Itt sincs egyértelmű jel a javulásra

Az XRP-nek is sikerült mélypontot produkálnia és a március 6-án elért minimumot ismételte meg a napokban. Ezzel jelezve, hogy még nincs vége az eladási hullámnak. A ripple is egy kisebb ralival visszatért az SMA 21 fölé de az SMA 50-t még nem sikerült áttörni, ami ellenállásként szolgál az árfolyamnak.

Jelenleg a chart csökkenő aljakat és csökkenő csúcsokat produkál de emelkedő csúcsoknak és emelkedő aljaknak a ripple esetében sem látjuk nyomát. Ezzel újabb megerősítést nyert, hogy a csökkenő trend még folyamatban van.

Ha sikerül az LTC-nek majd az SMA 50-t áttörnie és ha a piros SMA 21 is keresztezi a narancssárga SMA 50-t ,akkor rövid távú növekedésre már spekulálhatunk.

Az RSI értéke a 70-hez közelít, ami azt jelenti, hogy többségben vannak a vevők, ez okozhat egy kis növekedést az árfolyamban, már ha tartja az RSI a szintet.

Tartós javulásra, akkor számíthatunk hosszabb távon, ha 78.6-os Fibonacci-szintet áttöri és az támasszá válik és elindul a 61.8-as szint felé. Újra kivárást javasolnék minden kriptotradernek.

XRP vásárlás bankkártyával:

>>>BitBay<<<

>>>CEX.IO<<<

>>>EXMO<<<

Litecoin – Töretlen medvés trend

A litecoin esetében is hasonló hírekkel szolgálhatok, mint az előzőekben. Itt is egy töretlen medvés trendet láthatunk a grafikonon. Nincs rá semmilyen jel, hogy trendfordulás lenne a láthatáron.

Az ék alakzat után látható medvés zászló formából következett a letörés, ami újraformálta a zászló alakzatot és várhatóan itt is esett az árfolyam. A $141 környéki támaszról visszapattant, de közeljövőben az ár újra tesztelheti ezt a szintet. Hosszabb távú növekedésre itt is akkor számíthatunk ha az árfolyamnak sikerül az SMA 50 fölé kerülni és támaszként használni azt, hogy útjára induljon a felsőbb árszinteken lévő ellenállások áttörésére.

Litecoin vásárlás bankkártyával:

>>>Coinbase<<<

>>>Kraken<<<

Összegzés

Ha össze hasonlítjuk mind az öt kriptodeviza chartját észre vehetjük, hogy a bitcoin árfolyamát erősen követik. A medvés trend töretlenül dominál a piacon, pár kriptodeviza esetében láthatunk jeleket, próbálnak kitörni a medvés trendből de ez valószínűleg még egy kis időt igénybe fog venni.

Érdemes lehet a napokba várni a kereskedéssel, amíg a piac nem ad egy erősebb szignált, amelyből biztonságosabban következtethetünk a piac jövőbeli alakulására. A korrekciós időszak is lefog zárulni hamarosan. Ha a Bitcoin árfolyamának sikerül legyőzni az erősebb ellenállásokat, akkor az altcoinoknál is hasonlót figyelhetünk majd meg. A daytraderek spekulálhatnak arra, hogy az árfolyam majd visszapattan az ellenállásokról az elkövetkezendő napokban. Jelenleg nincsenek bikás trendfordulásra utaló jelek a piacon.

Mint a szorgos kis hangya gyűjtötte Alíz a szatosiját amíg meg nem vette az első Lambóját. A világ legnagyobb bitcoin csapja.

Borítókép: The Winning Zone


 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Kashim

"Money is a terrible master but an excellent servant."

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.