TRON (TRX) blokklánc egyetemet indít, jelentkezés 2018. őszétől

A TRON Függetlenség Napja után (értsd: a mainnet indulása után) a TRON Alapítvány egy videót posztolt a Twitter fiókján, amelyben egy blokklánc egyetemet harangoztak be.

A Tronics Egyetemre keresztelt kezdeményezés rövid, harminc másodperces beharangozójában a technológia jövőjéről, a blokklánccal való kapcsolatáról és a decentralizált oktatás előnyeinek kiaknázásáról tesz említést a videó.

A “Decentralised education for the new decentralised world” szlogen alatt futó bemutatkozó videó triviális kérdéseken keresztül próbálja az új érdeklődők fantáziáját csigázni, kezdve a Mi a blokklánc? kérdéstől a sokkal specifikusabb “Mi az a dApp?” kérdésig.

A cikk írásának idején a projekt részletei még a ködbe vésznek, a videó azt a benyomást kelti, hogy a TRON megpróbál egy olyan go-to portált létrehozni amelyet mindenki kiindulási pontnak tud használni mielőtt mélyebben belemerülne a kriptopénzek világába. A TRON Függetlenség Napja, azaz a mainnet indulása egy új éra kezdetét szimbolizálja a projekt történetében, ami az online média világát. Sokan azt feltételezték, hogy a projekt elsősorban az olyan népszerű szórakoztató tartalmak piacán akar terjeszkedni, mint például a számítógépes játékok és közösségi média, de a bejelentés alapján úgy tűnik, a TRON Alapítvány az oktatást is fel szeretné forgatni.

“Egy egyetem a Fény, Szabadság és Tanulás helye kell legyen.” – idézte TRON Benjamin Disraeli-t a Tronics Egyetem intro videójában.

Ezenkívül a videó az “Earn to Learn” kifejezéssel fejeződik be, amely azt a benyomást kelti, hogy a TRON megfordíthatja a hagyományos oktatási felállást azzal, hogy jutalmazási rendszert vezethet be a felhasználók számára azért, hogy tanuljanak. A hagyományos oktatási modellel ellentétben, ahol a költségek az elmúlt évek során óriást növekedtek, a TRON úgy tűnik, a mainnet beindításával egy új tanítási normát is meg akar honosítani ami TRX-ben jutalmazza a tanulókat. A mainnetes TRX tranzakciók könnyen válhatnak egy mikrotranzakciós rendszer alapjává (a tranzakciós díj átlagosan 0,00001 TRX), ezzel valós időben tudná jutalmazni a hallgatókat a tanulási feladatok, házi feladatok elvégzéséért, a vizsgák sikeres teljesítéséért. A vállalat nem csak a szűkebb körben vett usereit ösztönözheti a blokklánc technológia alaposabb megértésére, de akár egy kriptogazdasági fellendülés alapköveit is megalapozhatja.

Az már korábban kiderült, hogy Justin Sun és a TRON Alapítvány kétmilliárd dollár értékű TRX-t különített el a Project Genesisre, ami egy jutalom alap és a TRX terjesztését, a mainneten futó projektek fejlesztését kívánja használni a TRON coin égető rendszerének használatával.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.