Trump a titkosszolgálatra hárítaná a kriptovaluták problémáját

Trump olyan költségvetést javasolt, amely szerint a titkosszolgálatnak kellene felszámolnia a kriptovalutákkal kapcsolatos bűncselekményeket az Egyesült Államokban.

Donald Trump, amerikai elnök igen aktív Twitter felhasználó. Naponta többször posztol bejegyzéseket a közösségi média hasábjain, amikből már egy jó ideje tudjuk, hogy nem igazán szívleli a bitcoint és a kriptovalutákat. Bár mostanában elég zűrös időszakon megy keresztül az elnök, elég csak az impeachment botrányra gondolni vagy a nemrég kezdődött amerikai előválasztásokra, arra azért szakít időt, hogy a Twitteren írogasson és a kriptovalutákat ekézze. Most viszont úgy néz ki, hogy konkrét lépést is tenni kíván a kriptovalutákkal kapcsolatban. Mivel Trump úgy gondolja, hogy a szabályozatlan kriptoeszközök csak a bűnözőknek kedveznek, ezért konkrét javaslatot tett, a kriptovalutákkal kapcsolatos bűnügyek felkutatására és megakadályozásra.

Megjelent ugyanis Trump 2021-es költségvetési javaslata. A 4,8 milliárd dolláros büdzsé célja az, hogy a titkosszolgálatot a kincstárhoz csatolja. Mindezt azért, hogy együttesen lépjenek fel a kriptovalutákhoz köthető bűnözés felszámolása érdekében.

A fúzió céljai

A hétfőn kiadott 2021-es költségvetésből kikerült részletek szerint, Trump támogatni akarja a kincstárt a kriptobűnözés elleni küzdelemben. Tervei szerint a titkosszolgálat ehhez fog segítséget nyújtani. Feladata nem lesz más, mint megállítani a terrorizmus kriptovalutákkal történő finanszírozását, az emberi jogokkal való visszaélését és minden olyan pénzügyi bűncselekményt, aminek köze lehet a bitcoinhoz és más kriptovalutákhoz.

A jelentés kimondja azt, hogy “A technológiai fejlődés az elmúlt évtizedekben, mint például a kriptovaluták és a nemzetközi pénzügyi piac egyre növekvő összekapcsolódása, összetettebb bűnszervezeteket hoztak létre. Ezen kívül erősebb kapcsolatokat tártak fel a pénzügyi és az elektronikus bűncselekmények, illetve a terroristák és a rossz állami szereplők finanszírozása között.

A költségvetés törvényjavaslatot tesz arra vonatkozóan, hogy az Egyesült Államok Titkosszolgálata visszakerüljön a Kincstárhoz. Ezek után pedig arra törekszik az állam, hogy növelje a bűncselekmények kivizsgálása során a hatékonyságot.”

Ez az átrendeződés a titkosszolgálat korábbi formájának visszatérését jelzi. Először 1865-ben tartozott a kincstárhoz. Akkor feladata az volt, hogy amerikai dollár hamisítását megakadályozza. Most viszont egy sokkal összetettebb ügyben fog együttműködni a titkosszolgálat és a kincstár.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük