Trump migráns törvénye az alternatív fizetőeszközök irányába tereli a külföldi munkavállalókat


Trump migráns törvénye következtében egyre többen fordulhatnak a bitcoinhoz és egyéb kriptopénzekhez a határon túli utalások esetén – áll egy tegnap megjelent Forbes cikkben.

Trump migráns kérdésekben nem enged

Jövőre Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke másodszorra is megnyerheti az elnökválasztásokat. A populista nézeteivel pedig már most megkezdte a támogatók gyűjtését.

Legújabb terve szerint Trump elnök az átutalásokat szeretné megadóztatni, mely azokat a tranzakciókat érinti, mely során az illegális bevándorlók az Egyesült Államok területén megkeresett fizetésüket hazautalják, az országhatáron túl élő családjaik részére. A Fehér Ház szóvivője, Hogan Gidley az AP hírügynökségnek adott nyilatkozatában elmondta, hogy az átutalások adóztatási lehetőségét vizsgálja a bizottság.

“Most is és az elmúlt két évben az volt a legfontosabb a kormányzat számára, hogy visszaszorítsa azokat a bevándorlókat, akik a vízum lejárta után is az országban maradtak. Jól ismert, hogy a közigazgatás azon dolgozik, hogy olyan migrációs szabályokat hozzon létre, mely az amerikai adófizetőket védi.”

Van aki legális jövedelmet küld az országhatáron túlra

Vannak azonban olyan amerikai állampolgárok és legálisan foglalkoztatott bevándorlók akik szintén külföldre szeretnének pénzt küldeni. Őket egy esetleges külföldi átutalásokat sújtó adó igen negatívan érintene. Ez a társadalmi réteg pedig a magas költségek miatt elfordulhat a hagyományos átutalási rendszerektől (Western Union, PayPal, MoneyGram, bankok stb.) és az innovatív megoldásokban találhat menedéket. Mint amit például a bitcoin is jelent.

A Coin Dance adatai szerint az elmúlt hét óta máris megnövekedett a közép- és dél-amerikai országokban mért bitcoin kereskedési volumen. A Local Bitcoins adatai szerint is nő a direkt alapokon nyugvó bitcoin váltás Mexikóban és Venezuelában, mióta Trump migráns tranzakciós adója beszédtémává vált.


Earn Free Bitcoin
Earn Free Bitcoin

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.