Ugrik a Litecoin (LTC), új csúcson a hashráta a felezés előtt

A Litecoin a kriptopiac aktuális emelkedő trendjének egyik éllovasa, miközben a hálózati hashrate (hashráta) héten már a második csúcsát dönti meg.

A Litecoin (LTC) csatlakozott a héten legjobban teljesítő altcoinok ligájához. A cikk írásakor az LTC érme árfolyama 111,05 dollár volt a tőzsdéken, mialatt 26%-os 24 órán belüli növekedésre is volt példa a napokban.

Litecoin heti árfolyama

A Litecoin árfolyama június 26. és július 2. között. Forrás: coinmarketcap.com

Pozitív Litecoin fundamentumok

Az általános piaci hangulat jelenleg pozitív, és ezzel együtt a Litecoin protokoll fundamentumai is erősödő tendenciát mutatnak. Egyre több bányász csatlakozik a protokoll hálózatához, ami egyre magasabb szintre emeli a hashrátát.

A Coinwarz adatai szerint a Litecoin hashráta 780,95 TH/mp, amihez 26,73 milliós bányászati nehézség társult a 2 501 965. blokkmagasságon. A bányászati nehézség jellemzően akkor növekszik, amikor a hálózatra kapcsolt bányászok száma nő, ami a decentralizációt és ezen keresztül a hálózat biztonságát erősíti.

Az elmúlt hetekben tehát a Litecoin jelentős hashráta- és árnövekedéssel számolt, és ebben a hónapban ez idáig számottevő, 17,13%-os árnövekedést ért el.

Felezésre hangolódva

A Litecoin vonzerejét az augusztusban esedékes felezési esemény is erősíti. A Litecoin felezése, akárcsak a Bitcoiné, négyévente történik, amelynek során a bányászoknak kiosztott jutalmak a felére csökkennek.

A felezés célja, hogy csökkentse az új LTC tokenek kibocsátásának ütemét, és mint ilyen, a kínálat szűkösséget eredményezve, amely hosszú távon felhajtó hatással van az amúgy is kódba vésett maximális kínálattal rendelkező digitális valuta árára. Az előzetes prognózisok szerint a befektetők az elkövetkező hetekben tömeges LTC-vásárlásba kezdhetnek a felerősödő felezési hangulat miatt.