Nagyon felkapott lett a Litecoin a befektetők körében

A Litecoin hálózati aktivitása jelentős emelkedést mutatott az elmúlt héten, a napi aktív címek és az új címek száma is ugrásszerű növekedést ért el.

Az IntoTheBlock blokklánc-elemző cég június 19-i adatai szerint a a Proof of Work lánc hálózati aktivitása jelentős növekedést mutatott az elmúlt héten.

Míg az LTC-tranzakciókban érintett egyedi címek száma 28%-kal ugrott meg, a hálózaton létrehozott új tárcák száma kimagasló, 54%-os emelkedést mutatott. Ezek a statisztikák is kezdik alátámasztani azt a felvetést, hogy a “Litecoin lehet az ezüst kriptó a Bitcoin arany mellett.”

Litecoin aktivitás

A SEC békén hagyta a Litecoint

A Litecoint egyelőre nem érintette a kriptoszektorban egyre fokozódó szabályozási nyomásgyakorlás, amely komoly károkat okozott az útjába kerülő legjobb altcoinoknak is.

Ugyanis a SEC az elmúlt hónapban olyan altcoinokat, mint a Solana [SOL], a Cardano [ADA], a Polygon [MATIC] és a Binance Coin [BNB], értékpapírnak nyilvánított, amivel komoly sokkhullámokat keltett az egész szektorban. A Litecoin azonban nem került fel a SEC céltáblájára, és a szabályozó hatóság nem indított ellenük semmilyen pert.

A bálnák és a retail befektetők aktivitása is megugrott

A retail befektetők aktivitása nagyot nőtt az elmúlt időszakban. A Santiment szerint a 10-nél kevesebb LTC-t tartalmazó tárcák száma ugrásszerű növekedést ért el az elmúlt másfél hónapban. Ennek mozgatórugója az LTC-20 token szabvány bevezetése volt.

Litecoin aktivitás
Az LTC növekedését azonban nem csak a retail befektetők táplálták. A bálnák körében június eleje óta jelentősen megnőtt azok száma, akik 1000 és 1 millió tokent birtokolnak.

Litecoin aktivitás

A Litecoint körülvevő pozitív hangulat arra késztette a befektetőket, hogy a tokent hosszú távú befektetésnek tekintsék. A júniusban LTC tokeneket felhalmozó nagybefektetők többsége megtartotta azokat, és egyelőre nincs jele az eladásnak.

A Litecoin felezési eseménye másfél hónap múlva lesz esedékes, ami 2015 és 2019 után a harmadik alkalommal fog megtörténni. Ez egy másik olyan tényező lehet, amely rövid távon az LTC-keresletet és a további felhalmozást ösztönözheti. Történelmileg az LTC árfolyam mindig megugrott a felezés után.

LTC USD

A figyelemre méltó eredmények ellenére azonban az LTC token 17%-ot esett az elmúlt két hétben a CoinMarketCap szerint. A cikk írásakor 84,6 dollár volt az árfolyama.