Az ügyvéd, aki $300 millióért épít kriptovárost a sivatagban

Jeffrey Berns, aki egyébként a fogyasztóvédelemben dolgozott sokáig, a Blockchains LLC CEO-ja és tulajdonosa, amely cég idén 170 millió dollár értékben vásárolt 67 000 földnyi területet észak Nevadában. Csütörtökön pedig bejelentette terveit is a földdel: egy kriptovárost akar kialakítani a sivatagban, amelybe máris több, mint 300 millió dollárt fektetett be.

Berns, akinek ügyvédként az elsődleges fókusza a nagy pénzügyi vállalatok elleni keresetek voltak, még 2015-ben kaszált óriásit az Ethereummal. Most pedig szeretne visszaadni az kriptoközösségnek, meg persze bebiztosítani azt, hogy később se felejtse el senki a nevét: ezért úgy döntött felépíti a Sandbox City-t (“homokozó város”).

Az ügyvéd, aki $300 milliós kriptováros építését tervezi a sivatagban
A kép illusztráció.

A várost modellnek is szánja: egy olyan okos város, ahol mindent a decentralizált blokklánc technológia üzemeltet. Helyet kap a városban majd egy high-tech ipari park is, ahol olyan vállalkozások kialakítását szeretné elérni Berns, amik a blokklánc technológiát mesterséges intelligenciával, 3D nyomtatással és nanotechnológiával ötvözik. Ezenfelül még több ezer ember elszállásolására is lesz lehetőség, illetve az ők ellátására különböző boltokat és szolgáltatásokat is kialakítanak majd. Extra lesz még egy e-sport aréna, és persze egy stúdió sem maradhat ki, ahol zenét, filmeket és játékokat lehet majd alkotni.

De persze nem csak helyet és egy csábító adózási lehetőséget biztosít majd a város, a Blockchains LLC még további ajánlatokkal is kecsegtet.

Berns még két katonai bunkert is vett a USA különböző részeiről, hogy ezekkel biztosítsa a kézzel fogható digitális eszközök tárolását. Ha pedig valaki nem az USA-ban szeretné ezeket tárolni, nem kell megijedni: a cég rendelkezik egy “erőddel” Svédországban és Svájcban is – az utóbbi ráadásul egy gránithegybe van rejtve.

Berns a banki tranzakciókra is talált megoldást: vett egy bankot. Ez, Berns ígérete szerint, a lehető legbarátságosabb lehetőségeket fogja biztosítani a fiat pénzekkel kapcsolatos banki tevékenységekre. Ezt a döntést Berns azért hozta meg, mert miután kiderült, hogy ő is Coinbase felhasználó, az ő saját bankja letiltotta az összes kártyáját. (A Coinbase-en való kereskedést egyébként azért jelentett be, mert az IRS – amerikai adóhivatal – akkori követelése ellen harcolt a bíróságon, miszerint a Coinbase-nek át kell adnia az összes adatát a klienseiről.)

A vállalat egyébként Nevada elektromos közműjével, az NV Energy-vel is aláírt egy egyezményt; a közös tervek között különböző energiaprojektek szerepelnek, amiket mindet blokklánc technológia üzemeltetne.

Szerintetek, hogy nézne ki a valóságban egy kriptováros?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.