Új alkalmazással érkezik a PayPal, mely kriptoszolgáltatásokat is tartalmaz

A PayPal várva várt szuper tárcája, mely kriptovaluta szolgáltatásokat is fog nyújtani, hamarosan megérkezik.

Az online fizetési óriás, a PayPal bejelentette, hogy egy új alkalmazást dob a piacra, amely több, a platformtól korábban idegen pénzügyi szolgáltatást kínál – köztük különféle kriptovalutákhoz köthető funkciókat is.

Az új alkalmazáson a Synchrony Bankkal partnerségben a vállalat elindítja az ún. PayPal Savings szolgáltatást, egy olyan megtakarítási számlát, ami 0,4%-os kamatot kínál havi díj és minimális összeghatár nélkül. Bár ez jóval alatta marad a centralizált kriptotőzsdék és a decentralizált szolgáltatások által kínált kamatoknak, még mindig több, mint amit sok ország bankja képes nyújtani.

Új funkció továbbá az ajándékkártyák kezelése, a QR-kóddal való fizetés és a hitelekhez való hozzáférés is. Figyelemre méltó az, hogy lehetőség van az applikáción keresztül kriptovaluta vásárlásra, eladásra és tartásra is. Ha összességében megnézzük az alkalmazást, akkor rendkívül hasonlít egy kriptotárcához.

A PayPal több mint 400 millió fogyasztójának hozzáférést biztosíthatna a kriptopénzekhez, miközben megismertetné őket a technológiával.

Dan Schulman, a PayPal vezérigazgatója úgy látja, hogy az új alkalmazás egy egyablakos app lesz a fogyasztók számára, ahol a pénzügyeiket nyomon követhetik:

“Az új alkalmazásunk egyszerű, biztonságos és személyre szabott élményt kínál ügyfeleinknek, amely a bizalom és biztonság platformjára épül, és megszünteti a több pénzügyi vagy vásárlási alkalmazás kezeléséből fakadó bonyolultságot, a különböző jelszavak megjegyzését és a hűségjutalmak nyomon követését.”

Tekintettel a PayPal közelmúltbeli tevékenységére a kriptopénzek terén, nem meglepő, hogy az új alkalmazásban bevezetik a kriptoszolgáltatásokat. Schulman vezérigazgató a múlt hónap elején utalt arra, hogy a már említett magas hozamú megtakarítási lehetőségek mellett egy új szupertárca is bevezetésre kerül.

Az alkalmazás egyelőre csak az amerikai ügyfelek számára áll majd rendelkezésre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.