Szemben az árral: új bányászfarmokat telepít a Bitfury Paraguayban

A blokklánc technológiai és bitcoin (BTC) hardvergyártó Bitfury több bányászfarm telepítését tervezi Paraguayban, áll egy ma kiadott közleményükben.

A Bitfury a dél-koreai kutatócéggel, a Commons Foundation-nel állt össze, hogy több tranzakciókat feldolgozó (értsd: bitcoin bányászfarmokat) telepítsen a BlockBox AC konténerbányászokat használva.

A projekt a Commons egy nagyobb projekt, az “Arany Liba” része, melynek a célja, hogy tovább bővítse a kriptopénzek elfogadottságát és a blokklánc innovációt a spanyol-ajkú országokban.

A Paraguayban tervezett bányászlétesítmények összterület elérheti a 200 000 négyzetmétert, melyhez egy 500 MW-s elektromos alállomás biztosítja az energiát. A Bitfury elmondása szerint az összes felhasznált energia megújuló, mivel Paraguay köztudottan a világ legnagyobb vízerőművének, az Itaipu állomásnak a tulajdonosa.

Itaipu vízerőmű

A bejelentés mellett a Commons Foundation bejelentette, hogy egy globális kriptotőzsdét is nyit Paraguay székhellyel amire egy külön tokent is kibocsát, a Golden Goose tokent (GOLD). A tőzsde állítólag a Bitfury Crystal elemzőplatformját fogja használni annak érdekében, hogy az ügyfelek megfeleljenek a KYC és AML irányelveknek.

Mindkét fél, plusz a paraguayi hivatalos szervek is kifejezték reményüket, hogy az új kezdeményezés segítségével még több befektetést tudnak az országba vonzani és közben elmélyíthetik a blokklánc ökoszisztéma fejlődését Latin-Amerikában.

2018 novemberében a Bitfury partnerségre lépett az orosz Plekhanov Közgazdasági Egyetemmel, hogy egy blokklánc kurzust fejlesszen ki a blokkláncra specializálódott hallgatóknak. Decemberben pedig a PwC-vel írt alá partnerséget egy blokklánc akcelerátor indítására, szintén Oroszországban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük