Új, biztonságos tárcát mutatott be a Bitget

A Bitget egy olyan új megoldást mutatott be, amellyel növelhető az eszköztárolás biztonsága, valamint a felhasználói élmény.

A kriptovaluták és derivatívák kereskedését kínáló Bitget egy új tárcaszolgáltatást indított. A többszereplős számításon (MPC) alapuló tárolási megoldás növeli a biztonságot és kényelmes kulcskezelést tesz lehetővé.

Miután 2023 júliusában az Ethereum Starknet nevű skálázási protokollján elindította új, számlaabsztrakciós tárcaszolgáltatását, a Bitget az MPC-t alkalmazta a privát kulcsok és az eszközök átalakítására.

Az MPC-technológia egy olyan elosztott kulcsgenerálási mechanizmust használ, amelyben különböző felek különböző kulcsokkal rendelkeznek. Az egyes tranzakciók aláírásához és hitelesítéséhez azután ezeknek a feleknek az összes privát kulcsára van szükség.

Az ágazatban régóta standardnak számít az, hogy a tárcák titkosítása memóriaszavakkal (seed) vagy privát kulcsokkal történik. Az MPC-tárca előnye, hogy nincs szükség a seed megjegyzésére, mivel az eszközök egy jelszóalapú hitelesítést követően válnak hozzáférhetővé. Bár a legtöbb online tárca esetében ez most is így van, de ezek a megoldások nem feltétlenül biztonságosak, hiszen egypontos támadási felületet kínálnak a hackereknek a privát kulcsok megszerzésére.

A Bitget a biztonságra helyezi a hangsúlyt

A tőzsde megjegyezte, miszerint a fejlesztés célja, hogy tükrözze azt a felhasználói élményt, amelyhez a felhasználók már hozzászoktak a web2-termékekben és szolgáltatásokban. A Bitget MPC-tárcája egy küszöbértékes aláírási rendszerre támaszkodik, „nagy prímszámokat” és 2/3-os küszöbértéket használ. Ez utóbbi érték azt jelenti, hogy az összes megosztott kulcs 2/3-ára van szükség egy tranzakció aláírásához és hitelesítéséhez.

Kapcsolódó cikkünk: A Bitget 223%-os fedezetet tart a kriptoeszközeire

Az MPC-tárca egy újraosztási mechanizmussal is rendelkezik, amely érvényteleníti a kulcsmegosztást a régi eszközökön, ha újat csatlakoztatnak a hálózatba. Ennek célja, hogy a kulcsmegosztás ne kerüljön veszélybe az elavult vagy „elfelejtett” eszközök miatt.

A felhasználók önálló tranzakciós jelszavakat is beállíthatnak, ezzel biztosítva, hogy a Bitget szerverein tárolt kulcsmegosztásokat csak a felhasználók aktív beleegyezésével használhassák az aláírások teljesítéséhez.

A kriptovaluták saját tárcákban történő tárolására régóta nagy hangsúlyt fektet a kriptoközösség. A szélesebb ökoszisztémában akkor vált újból kifejezetten fontossá a téma, amikor a centralizált FTX tőzsde csődbe ment. 2023 márciusában a Ledger hardvertárcagyártó 109 millió dollárnyi befektetést gyűjtött össze hardvergyártásra és termékfejlesztésre.