Új digitális platformot indít a SWIFT az azonnali átutalásokhoz

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A SWIFT tegnap bejelentette, hogy egy új digitális platformot fog létrehozni az azonnali átutalásokhoz.

A Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication által kifejlesztett nemzetközi átulások mindig sokkal lassabbak és drágábbak voltak, mint a belföldi transzferek. Ez oda vezetett, hogy a Ripple, blokklánc és DLT technológiát, gyors és költséghatékony határokon átnyúló fizetéseket kínáló vállalat a SWIFT versenytársként megjelent a piacon. A 2012-ben San Francisco-ban alapított cég olyan közismert pénzintézetekkel és szolgáltatókkal áll ma már kapcsolatban, mint a Lloyds Bank, a Santander, a Royal Bank of Canada, a PNC Bank, vagy a Western Union.

Ez a verseny tulajdonképpen arra kényszeríti a SWIFT-tet, hogy alkalmazkodjon a technológiai innovációhoz, olyannyira, hogy most egy új generációs digitális platformot épít ki a biztonság jegyében. Ezenkívül új stratégián is dolgozik, amellyel azonnali és kiszámítható tranzakció elszámolást akar kínálni a világ bármely pontján.

Azonnali és biztonságos tranzakciókat ígérnek

Ha minden a tervek szerint halad, akkor jövőre fog megvalósulni a projekt, amely radikálisan átalakíthatja majd az átutalások feldolgozását. A SWIFT emellett kibővíti tevékenységi körét átfogó tranzakciókezelési szolgáltatások nyújtásával.

Az új platform fogja kezelni a pénzügyi intézmények és más résztvevők közötti interakciókat, amellyel minimalizálni tudják a problémákat és maximalizálni az utalások sebességét. Ezzel lehetőség nyílik arra, hogy a világon több mint 4 milliárd fiók között valóban azonnaliak legyenek a tranzakciók. Ezenkívül API-kat és a felhőtechnológiát is használni fognak a kezelési, feldolgozási és ellenőrzési szolgáltatások egyesítésére, ami szintén idő- és költségmegtakarítást eredményezhet.

Javier Pérez-Tasso, a SWIFT vezérigazgatója elmondta:

Megújítjuk a mögöttes infrastruktúrát, amelyet a pénzintézetek használnak a tranzakciók még gyorsabb lebonyolításához. Ezzel egyidejűleg tovább csökkentjük a költségeket, illetve a kibertámadások és csalások kockázatát. Bemutatunk egy olyan adatinnovációt, amely rendelkezik a SWIFT-től elvárt kockázat- és kontrollelemekkel. Ezzel pedig nyugalmat teremt az üzleti szempontból kritikus műveletek számára. Ezeket az elemeket ötvözve egy szélesebb körben használható platformot hozunk létre gyorsabb technológiával, intelligensebb és jobb szolgáltatásokkal, amelyben az ipar megbízhat.”

Stefano Favale, az Intesa Sanpaolo globális banki tranzakciók vezetője úgy vélekedett az újításról:

Nagyon elégedettek vagyunk azzal, hogy a SWIFT a fizetési élmény könnyebbé tételén dolgozik. Ezáltal készen áll a jövő kihívásaira, miközben versenyképes marad a kockázatok csökkentésével és a hatákonyság növelésével az új riválisokkal szemben.. Erőforrásainkat így arra fordíthatjuk ami igazán számít: valódi értéket teremteni az ügyfeleink számára ”.

Yawar Shah, a SWIFT elnöke szerint az új platform az elkövetkezendő két évben drasztikusan átalakítja majd fizetések és az értékpapír-tranzakciók feldolgozásának módját.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.