A Western Union ripplét (XRP) tesztel a nemzetközi átutalásokhoz

A világ egyik legismertebb pénzátutalással foglalkozó szolgáltatója a Western Union a határokon átíveli fizetésekhez ripplét (XRP) használna. A tesztelések javában zajlanak, habár a kriptovaluta ára mindössze 0,1 dollár körül mozog. 

A Credit Suisse a legnagyobb bankkártya kibocsátó, illetve pénzutaló vállalatok üzleti politikáját és jövőbeni terveit vizsgálta meg. Olyan nagyvállalatok kerültek górcső alá, mint a Mastercard, a Visa, a PayPal és a Western Union. A legfrissebb jelentésben a szakértők azt írták, hogy a Western Union a kriptovalutákkal történő fizetés előnyeit vizsgálja. Arra kíváncsi a vállalat, hogy a kriptovaluták mennyire tudnák megnövelni a nemzetközi fizetések gyorsaságát és csökkenteni a tranzakció költségeit.

A vállalat korábban nem kifejezetten rajongott a kriptovalutákért, de a pénzügyi világ drámain megváltozott, amihez nekik is alkalmazkodniuk kell. Még tavaly júniusban Hikmet Ersek a Western Union vezérigazgatója nyilatkozta, hogy a vállalat XRP-vel végzett kísérletei azt mutatták, hogy a kriptovaluta használata ötször többe kerül, mint a Western Union házon belüli rendszere.

Az ázsiai térség ügyvezetője nyitna a kriptók felé

Nagyjából egy éve, 2019. februárjában a világcég ázsiai és csendes-óceáni térségének ügyvezető igazgatója, Molly Shea viszont már azt nyilatkozta, hogy a társaságnak mérlegelnie kell a kriptovaluták használatát is, ha a nemzetközi fizetések terén versenyképes akar maradni. Hozzátette:

Amikor a kriptovaluták elkezdenek szárnyalni, nekünk készen kell állnunk technológiai szempontból. Mi készen állnunk, de szabályozásnak is léteznie kell. Folyamatosan meg kell vizsgálnunk azokat a trendeket, amelyeket az ügyfelek keresnek. Meg kell győződnünk arról is, hogy megfelelünk-e ezeknek az igényeknek és elvárásoknak.”

A Credit Suisse jelentése szerint azonban nem valószínű, hogy a fogyasztók és a vállalatok közötti fizetésekhez kriptovalutákat használna a vállalat a közeljövőben. Számos tényező van ugyanis, amely lassítja a tömeges elfogadást. Ilyen tényezők például a hiányos szabályozás, az adózással kapcsolatos bizonytalanságok és az árak ingadozása.

A jelentés arra is kitért, hogy a BitPaytől kezdve az IBM Word Wire-ig több vállalat is digitális eszközöket használ nemzetközi utalások lebonyolítására. A Western Union sikeres tesztek után egy kompetitív és alulszabályozott piacra tenné be a lábát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük