Új fázisába lépett a Chainlink Staking

Miután elérhetővé vált a Chainlink Staking 0.2-es verziója, 11 millió LINK-et stake-eltek az első 30 percben, a megjelent nyilatkozat szerint.

A korai hozzáférésű változat a legutóbbi hónap kilencnapos „elsődleges migráció” periódust követően jelent meg, amelyben a 0.1-es változat stake-elői átvihették stake-elt LINK-jeiket és jutalmaikat az új verzióba. A Chainlink Staking v0.2-ben 45 millió LINK-re bővült a staking pool nagysága.

A decentralizált számítási protokoll az egyik legnépszerűbb orákulumhálózatnak számít, amely külső, való világbeli adatokat szolgáltat a blokkláncalkalmazások számára. A Chainlink stake-elés lehetősége egy évvel ezelőtt jelent meg. A lépés megnövelte a token felhasználhatóságát, és lehetővé tette a LINK-tulajdonosok számára, hogy teljesítményt szolgáltassanak az orákulumszolgáltatásnak. A holderek a hálózat biztosításáért kapnak jutalmakat.

A korai hozzáférés során „az arra jogosult résztvevők akár 15.000 LINK-et is stake-elhetnek” a jelentések szerint. „A korai hozzáférés négy napig tart, mielőtt a Staking v0.2 általánosan is hozzáférhető lesz, ekkor már bárki akár 15.000 LINK-et is stake-elhet.”

Kapcsolódó cikkünk: A Chainlinken keresztül kapcsolná össze a CBDC-ket a SWIFT

A 45 millió LINK „a jelenleg forgalomban lévő készlet 8%-át” jelenti az ezzel kapcsolatos nyilatkozat szerint.

Ezzel az új verzióval a Chainlink célja, hogy egy még rugalmasabb feloldási mechanizmust vezessen be, lehetővé téve a stake-elők számára, hogy még hatékonyabban oldják fel stake-elt tokenjeiket. Ennek az is a célja, hogy növelje a biztonsági garanciákat. A moduláris felépítés célja, hogy növelje az alkalmazkodóképességet, amely megkönnyíti a jövőbeni fejlesztések és javítások könnyebb beépítését.