Új kriptofőváros a Karib-térség területén?

Szombaton az Egyesült Néppárt vezetője és a St. Maarten-i parlament tagja, Rolando Brison bejelentette, hogy ő lesz az első választott tisztségviselő, aki teljes fizetését bitcoin cash-ban (BCH) kéri. Brison úgy véli, hogy St. Maarten lehet a “Karib-térség kriptofővárosa”, amennyiben országa továbbra is felkarolja a blokklánc technológiát és a kriptopénz megoldásokat.

Míg El Salvador a bitcoin törvényéről ismert, addig a Karib-térség a kriptopénzek bevezetésének színhelyévé vált, pontosabban a bitcoin cash (BCH) révén. Jelenleg több száz kereskedő van a Karib-térségben, akik elfogadják a BCH-t árukért és szolgáltatásokért.

A kormánytisztviselő úgy véli, hogy St. Maartennek tovább kell haladnia azon az úton, hogy “belemerüljön az egyre növekvő kriptopénz-jelenségbe”. Brison a bejelentése során hangsúlyozta, hogy felkérte St. Maarten pénzügyminiszterét, Ardwell Iriont, hogy tájékoztassa őt a blokklánc-technológia kormányzati felhasználására vonatkozó tervekről.

“Hiszem, hogy St. Maartennek esélye van arra, hogy a “Karib-térség kriptofővárosa” legyen, ha továbbra is innovatívak maradunk, és felkaroljuk a kriptopénzeket és a blokklánc technológia minden előnyét”
– fejtette ki Brison szombati nyilatkozatában.

A bejelentése során azt is megjegyezte, hogy egy tavalyi konferencián St. Maarten pénzügyminisztere azt mondta, hogy a kripto és a blokklánc bevezetése prioritásként kezelt kutatási terület. Brison nagyra értékeli a pénzügyminiszter elképzeléseit az innováció felé való elmozdulásról. Az Egyesült Néppárt vezetője szerint a következő fontos lépés a kriptovaluta- és blokklánc-törvények bevezetése.

“Ma én lettem az első választott tisztségviselő a világon, akinek a teljes fizetését bitcoin cash-ben fizetik ki, ahogy az országunk egyre inkább a kriptopénz és a blokklánc használatára tér át”tweetelte Brison. “Köszönöm [Roger Ver] az útmutatást, hogy St Maartent a Karib-tenger kriptofővárosává tehettem” – tette hozzá a St. Maarten-i párt vezető.

BCH, mint törvényes fizetőeszköz?

“Miközben az általam javasolt fogyasztói banki törvényjavaslat révén javítanunk kell a kereskedelmi banki tevékenységünk hagyományos formáin, ezzel párhuzamosan olyan jogszabályokat kell alkotnunk, amelyek még hatékonyabbá és kifizetődőbbé teszik a kriptopénz tranzakciókat St. Maartenen” – magyarázta Brison. A St. Maarten-i parlamenti képviselő hozzátette, hogy elkezdte megvizsgálni a jogszabályokat, hogy a bitcoin cash (BCH) törvényes fizetőeszközzé váljon az országban. Brison célja továbbá, hogy a BCH és a nem helyettesíthető token (NFT) tranzakciókat mentesítsék a St. Maarten-i tőkenyereségadó alól.

“A pénz fogalma az innováció hullámát élte és fogja élni” – tette hozzá a St. Maarten-i választott tisztségviselő. “Ez az innováció akkor következik be, amikor országként és parlamenti képviselőként egyre több kérdéssel kell szembenéznünk azzal kapcsolatban, hogy hogyan igazítsuk helyi valutánkat és (E-)kereskedelmünket a digitális világhoz. Szerencsére a válasz itt van előttünk – a Bitcoin Cash”.