Új kriptotárca érkezik a Samsung S22 okostelefonjaira

A dél-koreai elektronikai óriás bemutatta legújabb zászlóshajós okostelefonját, amely – a kriptovaluta szerelmeseinek nagy örömére – számos kriptofunkcióval rendelkezik.

A technológiai óriás az “Unpacked 2022” virtuális eseményen mutatta be a Samsung Wallet-et, amely egyben az új Galaxy S22 Ultra készülék leleplezése is volt.

A hírek szerint a kriptotárca képes “komplex digitális termékek“, például kriptovaluták elérésére és beszerzésére. A jelentések szerint a felhasználó a tárcában biztonságosan tárolhat személyes azonosítókat, például diákigazolványokat, jogosítványokat és állami igazolványokat, valamint digitális lakás- vagy autókulcsokat, hitel- és betéti kártyákat, beszállókártyákat és oltási nyilvántartásokat is.

A kriptotárcás fizetések a cég saját fizetési platformjával, a Samsung Pay-el fognak működni. A biztonságról a Samsung Knox Vault platformja gondoskodik, amely titkosíttja az érzékeny információkat és blokklánc kulcsokat, valamint elszigeteli azokat a telefon fő operációs rendszerétől.

 Versengés a világmárkák között

Az új tárca közvetlen versenytársa az Apple Wallet-nek, amely szintén biztonságosan tárolja az érzékeny személyes adatokat. A Samsung azonban egy lépéssel előrébb jár azzal, hogy lehetővé teszi a kriptoeszközök tárolását és a fizetéseket, míg az Apple nem.

Az Apple egyébként egyelőre szkeptikus a kriptovaluták ügyével kapcsolatban, és – a Samsunggal ellentétben – a metaverzum kapuit sem tervezi megközelíteni még.

Samsung a metaverzumban

A vállalat január elején debütált a metaverzumban, amikor a Decentralanddal partnerségben megnyitotta 837-es számú New York-i áruházát. Akkor a cég azt mondta, hogy “ez a Decentraland történetének egyik legnagyobb márkaföldvásárlása“.

A Samsung lépéseket tett a nem-helyettesíthető tokenek (NFT) színtéren is. Január elején arról számoltunk be, hogy a cég 2022-es tévécsaládja natívan támogatni fogja az NFT-ket, lehetővé téve az ügyfelek számára, hogy közvetlenül az okostévéin lévő platformon keresztül vásároljanak kriptotárgyakat.