Új rangsorolást vezetett be a CoinMarketCap a kripto/fiat párokra


A CoinMarketCap ismét újdonsággal rukkolt elő. Május 29-től új rangsorolási rendszer lépett életbe a kriptovaluta/fiat párokra. 

A világ legismertebb kriptovaluta adatszolgáltató weboldala tegnap bejelentette, hogy egy új rangsorolási módszert vezetett be a kriptovaluta/fiat párokra vonatkozóan. Ez több mint 22 000 piaci párt és 5500 kriptovalutát érint. A rangsorolási megoldáson kívül egy úgynevezett bizalmi mutató is felkerült az oldalra. A változtatást azzal magyarázta a CoinMarketCap, hogy csak a kereskedőknek szeretnének segíteni abban, hogy egy adott kriptovaluta kereskedés esetében melyik tőzsdét válasszák.

A CoinMarketCap azt írta:

„A tőzsdék piaci párjai algoritmikusan három szempont alapján lesznek mostantól pontozva – a jelentett volumen, a likviditás és a tőzsde felhasználói bázisának becslése szerint. A jó helyezés eléréséhez minden piaci párnak mindhárom adat tekintetében jó pontszámot kell elérnie. Ezen tényezők együttese várhatóan átfogóbb képet nyújt majd az egyes piaci párokról, biztosítva ezzel azt, hogy a felhasználók jobb döntéseket hozzanak azzal kapcsolatban, hogy hol is kereskednek .”

“Korábban a piaci párokat csak a jelentett mennyiség alapján rangsoroltuk az egyszerűsítés érdekében, a korrigált mennyiségi mutató eltávolítását követően”, tette hozzá a weboldal.

Bizalmi mutató került bevezetésre

A rangsorolási rendszer módosításán kívül egy új bizalmi mutató (confidence index) is bevezetésre került. A CoinMarketCap célja az, hogy a felhasználók bővebb információt kapjanak arról, hogy mely tőzsdék a megbízhatók és hol érdemes kereskedniük. A háromsávos mutató egy olyan gépi tanulási (machine learning) algoritmuson alapul, amely a CoinMarketCap-en lévő összes adatot figyelembe veszi annak meghatározásra, hogy egy adott piaci pár esetében a tőzsdék által jelentett volumen emelkedik-e és ha igen, milyen mértékben. A sávokat három kategóriába sorolták. Magas bizalom 75% felett, közepes 50 és 75% között, illetve alacsony 50% alatt.

Mióta a Binance megvásárolta a CoinMarketCap weboldalát számos változás került bevezetésre. Nagyjából két hete megváltozott az adatszolgáltató tőzsdei rangsorolási rendszere, melynek következtében a Binance lett az első kriptotőzsde. Ezenfelül a felület eltávolította azt a mutatót is, amely egy adott tőzsde semleges ügyleteire vagy más néven wash trading-jeire utalt.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.