Új szolgáltatást kínál a népszerű bitcoin ATM-hálózat vállalata

Olliv néven indít kriptodeviza tárca szolgáltatást a CoinFlip bitcoin ATM-hálózat. A cég ezzel egyfajta belépő szintű tőzsdévé szeretne válni, ahol az ügyfelek közvetlenül tudnak majd kriptókat váltani harmadik közvetítő fél nélkül.

A cég ún. self-custody típusú tárcákat fog szolgáltatni, azaz a tárcák titkos kulcsa és a tárcákon tárolt vagyon feletti kontroll az ügyfelek kezében lesz. Ezzel bővítik azon szolgáltatások körét, ahol az ügyfelek biztonságosan tudnak kriptókat adni, venni, küldeni, fogadni és tárolni. A vállalat arra törekszik, hogy új bitcoin befektetőket üdvözöljön ügyfelei között azáltal, hogy egy platformon belül tudnak minden alapvető szolgáltatást biztosítani azoknak az áltagembereknek, akik bitcoint, vagy más kriptodevizát szeretnének vásárolni és tárolni.

A CoinFlip meglévő ATM hálózatát és ügyfélszolgálati infrastruktúráját kihasználva az Olliv „a fizikai és a digitális befektetések közötti szakadék áthidalását tűzi ki célul, kibővítve a feltörekvő technológiához való hozzáférést”áll a sajtóközleményben. A CoinFlip jelenleg a világ egyik legnagyobb bitcoin ATM-hálózatát üzemelteti, és erre építve kíván intuitív kezelőfelületet és felhasználóbarát szolgáltatást kínálni a szélesebb közönségnek. Ezeket a szolgáltatásokat általában nem a tőzsdei spekulánsok és a tech őrültek használják, hanem azok a hétköznapi emberek, akik könnyen, a mindennapokban megszokott kényelemben szeretnének kriptóhoz jutni, és ezért hajlamosak magasabb árat, vagy jutalékot fizetni a szolgáltatónak.

“Olyan jövőt képzelünk el, ahol mindenki részt vehet a digitális gazdaságban, vagyonát könnyen használhatja mindennapi vásárlásokra, illetve hozzáférhet a korábban nehezen megvásárolható eszközökhöz, mint például a nemesfémekhez, az ingatlanokhoz és az energiahordozókhoz anélkül, hogy közvetítők szolgáltatásaira lenne szüksége.” – mondta Rory Herriman, a CoinFlip technológiai, digitális és stratégiai igazgatója (Chief Technology, Digital and Strategy Officer). “Az Ollivnál az a víziónk, hogy lebontjuk a meglévő biztonsági és hierarchikus akadályokat, és lehetővé tesszük az embereknek, hogy hozzáférjenek a kriptodeviza befektetésekhez, és teljes tulajdonjogot gyakoroljanak az eszközeik felett.”

Az Olliv az Egyesült Államok és Puerto Rico lakosai számára érhető el jelenleg, de a jövőben szeretné szolgáltatását kiterjeszteni más területekre is.