Újabb Antminer gépek a piacon áprilistól

A kínai kriptopénz bányász hardver gyártó Bitmain bejelentette, hogy az újabb Antminer sorozat bányászgépei áprilistól lesznek elérhetőek a webshopban.

Április 9-étől elérhető az újabb Antminer sorozat

30%-kal hatékonyabb bányászchip BitmainA Bitmain a blogján jelentette be pénteken, hogy április 9-étől megvásárolhatóak az Antminer S17 ASIC hardverek, a legújabb generációs bányászgépek. A hardverbe a Bitmain 7 nanométeres BM 1397 kódjelű ASIC bányászchipje kerül mely kifejezetten az SHA256 algoritmusú érmék bányászatára lett kifejlesztve, tehát bitcoint és bitcoin casht lehet vele majd termelni.

Összesen három különböző felállásban dobja piacra az Antminer 17 sorozatot a Bitmain. Az Antminer S17 pro a csúcs kategóriás bányászgép mellett elérhető lesz majd az Antminer S17 és az Antminer T17 is.

A Bitmain termék igazgatója úgy nyilatkozott a blogbejegyzésben, hogy az újabb Antminer gépek mind a hashráta, mind pedig az energiafogyasztás terén jobb eredményeket érnek el, a korábbi gépekhez képest.

“A BM1397 chip 28.6%-al gazdaságosabb energiafelhasználást tesz lehetővéve összehasonlítva a Bitmain korábbi 7 nanométeres chipjével a BM1391-el szemben.”

A költségcsökkentés nem csak a kisebb fogyasztás hanem a hatékonyabb energia felhasználásnak is köszönhető. A sajtóközlemény szerint ugyanis az újabb Antminer S17 sorozat magasabb egységnyi hashrátát képes elérni méretarányosan, mely a bányászfarmok kialakításának költségeit is csökkenti azáltal, hogy fizikailag kevesebb gépet kell telepíteni.

Élet 7nm-en túl

Yanxhin, az Antminer S17 sorozat termék igazgatója kitért a 7nm-es vagy annál kisebb chipek fejlesztésének jövőjére is.

“A technológiai fejlesztéseknek nincs vége. Azonban rövidtávon a méret csökkentéshez további tőke és kutatás-fejlesztés bevonására van szükség.”

A közeljövőben emiatt a 7 nanométeres chipek lesznek a leggazdaságosabban működtethető bányászgépek alapjai.