29%-kal hatékonyabb 7nm bányászchip jöhet az Antminer T17 és S17 minerekbe

Hamarosan érkezik a Bitmain Technologies 7nm ASIC BM1397 névre keresztelt bányászchip az Antminer S17 és T17 modellekkel együtt. A chipet BM1397 névre keresztelték és maximális hatékonysága proof-of-work (PoW) érmék vájárkodásakor érhető el.

A Bitmain közleménye szerint az új bányászchip sokkal hatékonyabb mint a korábban gyártott összes többi. A BM1397 chip a korábbi BM1391-et váltja fel és állítólag 28.6%-kal nagyobb teljesítményre lesz képes mint az 1391-es. Ezt alacsonyabb számításra használt energiafogyasztással érik ahol az arány akár 30 joule-per-terahashre is lemehet.

“A hatékonyságnöveléshez a Bitmain mérnökcsapata alapjaiban tervezte újra a chipet, optimalizálta szerkezetét, áramköreit a gazdaságosság jegyében,” áll a sajtóközleményben.

“A chip a TSMC 7nm FinFET processzora — A BM1397 bebizonyítja, hogy a Bitmain javított a chiptervezési módszerein és a legfejlettebb félvezető gyártási technológiák átlátásáról tesz tanúbizonyságot.”

Már egy ideje keringenek a pletykák, hogy BM1397 chip fogja hajtani a hamarosan piacra kerülő Antminer S17 és T17 modelleket, de hogy konkrétan mikor is kerülnek egyáltalán bejelentésre, az egyelőre még kérdéses.

Rá is fér az újítás a Bitmainre miután az elhúzódó kriptotél miatt kénytelen volt projekteket felfüggeszteni, alkalmazottakat elbocsátani és még Jihan Wu ügyvezetőt is elmozdítani az elnöki posztjáról.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük