Újabb bitcoin borravaló platform húzza le a rolót

A Zapchain nevű bitcoin borravaló platform arról tájékoztatta a felhasználóit, hogy augusztus végén végleg lehúzza a rolót.

A Zapchain közösségi hálózat 2014-ben indult, a Boost VC negyedik körös startupjaival egyidőben. A bejelentés azért is meglepő, hiszen egy éve sincs, hogy 350 ezer dollárnyi kezdő finanszírozást sikerült biztosítani maguknak.

Az ötlet, hogy csupán néhány kattintással támogatni tudjunk egy jótékonysági célt, egy bloggert vagy éppen egy zenészt, nyilvánvalóan népszerű és ezáltal könnyen támogatható ötletnek bizonyult. A Zapchain célja olyan online közösségek formálása volt, ahol a legnépszerűbb hozzászólásokat mikrofizetésekkel díjazzák. Az oldal arra ösztönözte a közösségek elindítóit, hogy aki átgondolt és hasznos kommentet hagy, annak küldjenek egy kis összegű bitcoin borravalót.

A döntés, amit a saját honlapjukon jelentettek be, egyben azt is jelenti, hogy a bitcoin valaha volt egyik legdinamikusabban növekvő projektje csődölt be. Azonban mégsem lepődhetünk meg annyira, hiszen a bitcoin hálózaton különféle felhasználói szolgáltatásokat nyújtó startupok száma folyamatosan csökken.

Nehéz a hosszú távú túlélés minden bitcoin borravaló platform számára

bitcoin borravaló platform - kompetitív piacA ChangeTip, ami szintén egy bitcoin borravaló platform, áprilisban jelentette be, hogy a munkavállalói a jövőben az AirBnB alkalmazásában fognak állni, köztük a cég CEO-ja és társalapítója, Nick Sullivan is. A cég emellett a szellemi tulajdonának értékesítésén jelenleg is dolgozik. A projektben résztvevők mindenesetre bizakodóak, hogy egy új vezetőség a jövőben is folytatni kívánja majd a közös munkát.

A ChangeTip közel 3,5 millió dollár kockázati tőkebefektetést tudhatott magáénak 2014 decemberéig. Ebben az időszakban felfelé ívelt a népszerűségük, egy napon 10 ezer borravalót is regisztráltak a honlapjukon.

Azonban a kritikusok azt sérelmezték, hogy a Twitter, Reddit és Facebook felhasználói fiókok összekapcsolása komoly adatvédelmi problémákat vet fel. Talán ennek is köszönhető. hogy a felhasználók aktivitása nem követte a várt növekedést.

Arról egyelőre nincs hír, hogy a Zapchain is hasonló eladásokra törekedne.

Mindezen kihívások ellenére is bízhatunk benne, hogy a bitcoin borravaló platformok fontos szerepet tölthetnek be a digitális valuták életében. Ennek egyik példája lehet a Steemit, amelyről részletesebben itt írtunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük