Újabb bitcoin-pizza történet – 400 dollárnyi BTC borravalót kapott egy pizzafutár

Egy pizzafutár helyesen döntött, amikor több mint 7 évvel ezelőtt a borravalót BTC-ben kérte. 400 dollár ütötte a bölcs fiú markát. 

Újabb bitcoin-pizza történet látott napvilágot a kriptoközösség népszerű közösségi média platformján, a Redditen. Nem a Hanyecz László-féle pizzáról van szó, hanem egy szerencsés pizzafutárról, aki évekkel ezelőtt bölcsen döntött és bitcoinban kérte a borravalót.

2013. december 28-án egy bitcoin tulajdonos pizzát rendelt, és a pizzafutár srácnak két lehetőséget ajánlott fel: vagy egy 5 dolláros bankót ad borravalóként vagy pedig 0,0069 BTC-t egy papíralapú bitcoin tárcán. Egy bitcoin akkor 774 dollár volt, így a felajánlott BTC nagyjából 5 dollárt ért.

“Hagytam, hogy a pizzafutár srác válasszon: 5 dollár fiatban vagy BTC-ben. Mondanom sem kell, hogy okosan választott” – írta a pizzára éhes Reddit felhasználó több mint 7 éve.

Most úgy tűnik, hogy a pizzafutár előkerült, hiszen nagyjából egy hete a Redditen segítséget kért ahhoz, hogyan tudná a papíralapú tárcán lévő BTC-t egy hot wallet-ba utalni. Mivel a bitcoin nemrégiben újabb árfolyam rekordot döntött és a múlt héten átlépte az 58 000 dollárt dollárt is, azt jelenti, hogy a bölcs pizzafutár 5 dolláros borravalójából nagyjából 400 dollár lett.

A pizzafutárnak BTC borravalót kínáló redditor azt írta, hogy a pizzafutár 7 éve azt mondta neki, hallott a bitcoinról a hírekből és nagyjából értette is annak az általános koncepcióját, de nyilvánvalóan még nagyon új volt ebben. A redditor egyébként kijelentette, hogy abban az időben nem volt gazdag, az évekkel ezelőtt összegyűjtött bitcoint pedig már fiat pénzre váltotta, hiszen nemrég házat vásárolt, amihez kellett a pénz.

Ez a Reddit bejegyzés nagyon hasonlít a kriptotér egyik legikonikusabb történetére, az első dokumentált kereskedelmi célú bitcoin tranzakcióra, amikor Hanyecz László magyar származású Floridában élő fejlesztő 10 000 bitcoint fizetett két Papa John pizzáért.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük