Újabb bitcoin-pizza történet – 400 dollárnyi BTC borravalót kapott egy pizzafutár

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Egy pizzafutár helyesen döntött, amikor több mint 7 évvel ezelőtt a borravalót BTC-ben kérte. 400 dollár ütötte a bölcs fiú markát. 

Újabb bitcoin-pizza történet látott napvilágot a kriptoközösség népszerű közösségi média platformján, a Redditen. Nem a Hanyecz László-féle pizzáról van szó, hanem egy szerencsés pizzafutárról, aki évekkel ezelőtt bölcsen döntött és bitcoinban kérte a borravalót.

2013. december 28-án egy bitcoin tulajdonos pizzát rendelt, és a pizzafutár srácnak két lehetőséget ajánlott fel: vagy egy 5 dolláros bankót ad borravalóként vagy pedig 0,0069 BTC-t egy papíralapú bitcoin tárcán. Egy bitcoin akkor 774 dollár volt, így a felajánlott BTC nagyjából 5 dollárt ért.

“Hagytam, hogy a pizzafutár srác válasszon: 5 dollár fiatban vagy BTC-ben. Mondanom sem kell, hogy okosan választott” – írta a pizzára éhes Reddit felhasználó több mint 7 éve.

Most úgy tűnik, hogy a pizzafutár előkerült, hiszen nagyjából egy hete a Redditen segítséget kért ahhoz, hogyan tudná a papíralapú tárcán lévő BTC-t egy hot wallet-ba utalni. Mivel a bitcoin nemrégiben újabb árfolyam rekordot döntött és a múlt héten átlépte az 58 000 dollárt dollárt is, azt jelenti, hogy a bölcs pizzafutár 5 dolláros borravalójából nagyjából 400 dollár lett.

A pizzafutárnak BTC borravalót kínáló redditor azt írta, hogy a pizzafutár 7 éve azt mondta neki, hallott a bitcoinról a hírekből és nagyjából értette is annak az általános koncepcióját, de nyilvánvalóan még nagyon új volt ebben. A redditor egyébként kijelentette, hogy abban az időben nem volt gazdag, az évekkel ezelőtt összegyűjtött bitcoint pedig már fiat pénzre váltotta, hiszen nemrég házat vásárolt, amihez kellett a pénz.

Ez a Reddit bejegyzés nagyon hasonlít a kriptotér egyik legikonikusabb történetére, az első dokumentált kereskedelmi célú bitcoin tranzakcióra, amikor Hanyecz László magyar származású Floridában élő fejlesztő 10 000 bitcoint fizetett két Papa John pizzáért.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.