Újabb bitcoin rejtvény a láthatáron: egy zenei albumon kell keresni

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Egy ismeretlen Reddit felhasználó bitcoin tárcához tartozó seed phrase-t rejtett el egy zenei albumon. Aki megtalálja a kulcsszavakat, 0,05 BTC-vel, nagyjából 450 dollárral lesz gazdagabb.

Akik szeretik a rejtvényeket és szívesen keresnének egy kis plusz pénzt a családi kasszába, itt a tökéletes lehetőség. Egy álnévvel rendelkező Reddit felhasználó ugyanis úgy ünnepelte meg a bitcoin felezést, hogy egy zenei albumot adott ki, mely számai közé egy bonyolult feladványt rejtett el. A rejtvény egy bitcoin tárcához tartozó seed phrase-t tartalmaz, amely szavait ha valaki megtalálja hozzáférhet egy 0,05 BTC-t tartalmazó tárcához.

Két napja elérhető a rejtvény, de még senki sem fejtette meg

A Reddit felhasználó május 12-én logic_beach álnéven a következő bejegyzést írta a közösségi médiaplatformon:

Helló Bitcoinerek! Elrejtettem egy olyan tárcához tartozó seed phrase-t, amely ~ 0,03 (+ 0,02) BTC-t tartalmaz a legutóbbi albumom. (Ez nem sok, egyszerű eszközök robotja vagyok). Old meg, majd söpörd be a kulcsokat!”

A rejtvény megoldása azonban nem olyan egyszerű, mint amilyennek először tűnik. Nem lehet ugyanis tudni, hogy pontosan hol kell keresni a seed phrase kulcsszavait. Mivel egy zenei albumról van szó, a hangfájlok rejtik a szavakat. Segítségként annyi információt adott meg a felhasználó, hogy a Bandcamp oldaláról le kell tölteni az albumot, melynek Bitfurcations nevet adta. Habár a letöltés ingyenes, ha valaki adakozik a Bandcamp oldalán a tárcában lévő bitcoin értéke nőni fog.

Később aztán kiderült, hogy az album a YouTube videomegosztón is fent van, amely szintén tartalmaz egy vizuális nyomot, mely segíthet a feladvány megoldásában. Ezzel úgy megkavarta a rejtvény szálait a Reddit felhasználó, hogy eddig még senkinek sem sikerült megtalálnia a 12 szóból álló seed phrase-t. A legügyesebb bitcoin vadászok is csak 8 szóig jutottak, amely még korai öröm, hiszen nem elég a 12 szót megtalálni, a megfelelő sorrendbe is kell helyezni azokat. A bitcoin rejtvény kiötlője május 21-ig várja a megfejtéseket, ha addig senki nem találja meg a seed phrase-t, akkor elmondja a feladvány megoldását.

A bitcoin puzzle-k rendkívül népszerűek a kriptoközösségben. Ha valaki egy-egy rejtvényt közzétesz, azonnal ezrek ugranak neki a kihívásért, vagy a gyorsan jött pénz reményében. Az eddigi legismertebb bitcoin puzzle még 2015-ben jelent meg, amely egy összetett matematikai feladványt tartalmazott. A helyes válaszért 1 millió dollár járt a megfejtőnek, a puzzle-t viszont a mai napig senkinek sem sikerült megoldania.

Árnyék-gyülekezőhely Facebook csoport alternatív pénzügyekben gondolkodóknak.😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.