Újabb csapást mért Elon Musk a Bitcoinra

Csütörtökön már 39 000 dollár felett járt a kriptovaluta árfolyama, péntek reggel azonban ismét visszazuhant. Iparági szakértők szerint az árfolyam esés Elon Musk uszító tweetjének köszönhető.

Péntek kora reggel a Bitcoin provokátor ismét felkavarta a digitális állóvizet egy újabb tweet-tel, amely ezúttal egy összetört szívet ábrázolt.

A rejtélyes tweet egy lehetséges szakításra utalhat a Bitcoinnal, amely árfolyama jelenleg 42%-kal van lejjebb a május közepén elért 65 ezer dolláros történelmi csúcshoz képest.

Musk a múlt hónapban eladási hullámot indított el azzal, hogy az energiafogyasztás miatti környezetvédelmi aggályokra hivatkozva a Tesla úgy döntött, hogy felfüggeszti a Bitcoin, mint fizetőeszköz elfogadását. Akkor többen pump and dumppal vádolták a milliárdos vállalkozót, hiszen korábban is tisztában volt a Bitcon bányászat nagy energiaigényével, a Tesla mégis 1,5 milliárd dollár értékben vásárolt be a kriptovalutából. Musk népszerűségének óriási pofont adott a hír, még egy digitális valutát is létrehozták az Elon Musk utálók, StopElon néven.

A Tron Network alapítója, Justin Sun a ma reggeli bejegyzésre gyorsan reagálva kijelentette:

“Megveszem az összes Bitcoint, amit Elon Musk elad”.

A Bitcoin 5%-ot esett

A Bitcoin árfolyama a Tradingview szerint a 39 500 dolláros tegnapi csúcsról, elkezdett meredeken zuhanni, nyilvánvalóan Musk legújabb uszítása miatt.

A világ vezető digitális eszköze néhány óra alatt több mint 5 százalékot veszített az értékéből. A cikk írásának idején 36 647 dolláron kereskednek a kriptopénzzel.

Az elemzők további csökkenésre számítanak az elkövetkezendő időszakban.

Elon Musk tweetjeinek hatása a Bitcoin piacra azt bizonyítja, hogy a tapasztalatlan kereskedők még mindig könnyen befolyásolhatók. Az érzelmeikre hatnak, és pánikszerű eladással óriási volatilitásnak teszik ki a kriptovalutát.

Az intézményi és professzionális befektetőket, akik nem a pillanatnyi képet nézik, nem tántorodnak el az ilyen apróságok miatt, hogy Musk éppen mivel trollkodik a Twitteren.

Az a narratíva is felmerült, hogy Musk szándékosan próbálja manipulálni a piacokat a Tesla érdekében, amely a jövőben talán képes lesz napenergia segítségével BTC-t bányászni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.