Újabb csúcsot hódított meg a Bitcoin Svájcban

Most éppenséggel nem az árfolyam tekintetében, mert ezúttal ‘csak’ a Breithorn 4164 méteres hegyét sikerült meghódítania. A blokkláncfejlesztő és marketing ügynökség Bitcoin Suisse bevallása szerint immáron a nevükhöz köthető a tengerszint feletti legmagasabb ponton végrehajtott Bitcoin tranzakció.

Új Bitcoin csúcs

A cég beszámolója szerint a bitcoin ügyletet az olasz-svájci határon fekvő Pennine Alpok Breithorn magaslatán hajtották végre 4164 méter magasan. A Bitcoin Suisse 70 tagja mászta meg a hegyet és elsősorban reklámfogásnak szánták. A hivatalos Twitter számlájukon így számoltak be róla:

“ÚJ MINDEN IDŐK CSÚCSA! Július 13-án a Bitcoin Suisse végrehajtotta a tengerszint feletti magasság legmagasabban fekvő bitcoin ügyletét 4164 méteren, a Breithorn csúcson.”

“Még valamivel magasabban is mint a csúcs” – kommentálta a kriptovaluta startup Luffe a reklámfogást.

2018 májusában hasonló fogást tervezett az ukrán ASKfm a tőkebevonási akciója alkalmából, ám az kevésbé volt ennyire sikeres. Ők a Csomolungmát szerették volna megmászni és ott egy Ledger hardvertárcát elhelyezni. Ám a csúcsra vezető út az egyik serpa halálával végződött.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük