Újabb esés várható, medvés kereszteződés a fő mozgóátlagok között

A bitcoin (BTC) hétfőn áttört egy kritikus támasz szintet ami további esés eredményezhet. Ennek hatására a medvés kereszteződés a fő mozgóátlagok közé szorult.

Publikáció idején a bitcoin 6420 dolláron állt a Coin Market Cap adatai alapján, valamivel kevesebb mint 3 százalékot vesztve értékéből 24 óra alatt.

A pénteken tapasztalt bikás kitörés hatására sokan a 7000 dolláros ellenállás áttörésében reménykedtek, de sajnos a hétvégén kifulladt a rali.

Ugyan szombaton a BTC 17 napos csúcsot állított be 6 800 dollár fölé emelkedve, tegnap egészen 6 600 dollárig esett semlegesítve a bikás kilátásokat.

Sőt, a masszív korrekció 6 841 dollárról a mai 6 370 dollárig medvés dominanciára utal, amit alátámaszt a havi charton kialakult mozgóátlag kereszteződés. Ez annyit jelenthet, hogy a BTC akár újra tesztelheti a 6 000 dolláros lélektani támaszt is a következő napokban.

Napi chart:
medvés kereszteződés
Forrás: CoinDesk

A napi charton a bitcoin talajt fogott a dupla alj nyakánál, 6 600-nál, de a bikás kifulladás ellenére még nem érdemes medvés fordulópontot említeni.

Ezen felül a BTC egy árboc minta fogságában fogságában van és egy az alsó vonal alatti zárás várhatóan még további esést generálna. Az esésre a havi charton kirajzolódó felállás miatt is nagy a valószínűség.

Havi chart:
Forrás: CoinDesk

Ahogy a fenti charton kivehető, az 5 hónapos exponenciális mozgóátlag (EMA) fentről keresztezte a 10 hónapos EMA-t szeptember elején, ami egy medvés kereszteződést jelent. Ami még fontosabb, a bitcoin nem volt képes a mozgóátlagok felett maradni megerősítve a korábbi negatív jelzéseket.

Mi várható

  • BTC tegnapi esése neutralizálta a bikás kilátásokat.
  • Az árboc áttörése lentről a napi charton további eséseket vetíthetne előre egészen a júniusi 5755 dolláros éves minimumig.
  • A medvés kereszteződés az 5 és a 10 hónapos EMA mozgóátlagok között azt jelzi, valószínűbb, hogy a bitcoin az árboc alatt talál támaszt magának, ami pillanatnyilag 6 250 dollár körül van.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük